20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Libya'da silahlı saldırı: 3 ölü!

Kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda, 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

AA26 Temmuz 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Libya'da silahlı saldırı: 3 ölü!

Libya'nın güneyindeki Sebha kentine bağlı Obari beldesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin yaralandığı bildirildi.

Obari devlet hastanesi yetkililerinden bir kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden 3 kişinin cenazesinin hastaneye getirildiğini, ağır yaralı 1 kişinin de Sebha hastanesine sevk edildiğini belirtti.

Obari Ulusal Güvenlik Müdürlüğü Müdürü Yarbay İbrahim Belkasım da kimliği belirsiz silahlı kişilerin sözkonusu şahısların yolunu keserek üzerlerine yaylım ateşi açtıklarını dile getirdi. Olayı beldede şimdiye kadar gerçekleşmiş en çirkin saldırı olarak niteleyen Belkasım, saldırganların kimliklerinin belirlenmesi ve yakalanması için soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Obari beldesi sakinleri ise 2 gün önce beldedeki Afrika kökenli et-Tebuv kabilesine mensup bir kişinin öldürüldüğünü ve beldedeki Arap kabileye mensup 3 kişinin hayatını kaybettiği bu saldırının da intikam amaçlı olabileceğini belirtti

Sebha kentindeki Afrika kökenli "Et-Tebuv" ile "Süleyman oğulları" kabileleri arasında ocak ayında meydana gelen çatışmalarda onlarca kişi hayatını kaybetmişti.