10 Ağustos 2025 Pazar / 16 Safer 1447

Lübnan'dan BM'ye İsrail savaş uçakları çağrısı

Lübnan, BM'ye İsrail savaş uçaklarının hava sahalarına yönelik ihlallerini durdurma çağrısı yaptı.

AA4 Aralık 2020 Cuma 00:19 - Güncelleme:
Lübnan'dan BM'ye İsrail savaş uçakları çağrısı

 Lübnan Savunma Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının ülke hava sahasına yönelik ihlallerine son verilmesi için Birleşmiş Milletler'e (BM) duruma acilen müdahale etme çağrısında bulundu.

Savunma Bakanı Zeyne Aker yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail savaş uçaklarının Lübnan hava sahasına yönelik günlük ihlalleri devam ediyor." ifadesini kullandı.

İsrail uçaklarının bugün de ihlaller gerçekleştirdiğini belirten Aker, bu ihlallere son verilmesi için BM'nin duruma acilen müdahale etmesi gerektiğini kaydetti.

Lübnan ordusu zaman zaman İsrail'e ait savaş ve keşif uçaklarının hava sahasını, İsrail botlarının da karasularını ihlal ettiğini duyuruyor ancak hafta başından beri İsrail uçakları neredeyse her gün Lübnan hava sahasında uçuşlar gerçekleştirdi.

Tel Aviv ile Beyrut arasında deniz sınırı anlaşmazlığına çözüm bulmak için ekim ayında başlayan müzakereler kapsamında 2 Aralık Çarşamba yapılması planlanan turun ertelendiği bildirilmişti.

İki ülke arasındaki müzakerelerin ertelenmesi kararının İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade suikastının ardından gelmesi ise dikkati çekmişti.

ÖNERİLEN VİDEO

Çanakkale'de ciğerlerimiz yandı!

Kapat
Video yükleniyor...