8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

İsrail uçakları yine mülteci kamplarına ölüm yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail, 80 gündür Gazze Şeridi'ndeki katliamlarını sürdürüyor. Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde Deyr el-Belah'ta iki mülteci kampını bombalamasının ardından Aksa Şehitleri Hastanesine 131 ölü ve 209 yaralının getirildiğini duyurdu.

MERVE KANTARCI ÇULHA25 Aralık 2023 Pazartesi 06:50 - Güncelleme:
İsrail uçakları yine mülteci kamplarına ölüm yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 80 gündür devam ediyor.

İSRAİL'İN MAGAZİ MÜLTECİ KAMPI'NA DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA 70 KİŞİ ÖLDÜ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin, Magazi Mülteci Kampı'nda nüfusun kalabalık olduğu bir yerleşim yerinde soykırım gerçekleştirdiğini kaydetti. Kudra, söz konusu saldırıda şu ana kadar 70 kişinin öldüğünü, bölgede çok sayıda ailenin bulunması nedeniyle ölü sayısının artma ihtimalinin olduğunu ifade etti.

HAMAS: İSRAİL, DİRENİŞTEN ALDIĞI YENİLGİLERE TEPKİ OLARAK GAZZE'DE SİVİLLERE TERÖR UYGULUYOR

Rişk, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Magazi Mülteci Kampı'na düzenlediği 70 Filistinlinin hayatını kaybettiği hava saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. "Nazi ordusu, direniş kahramanlarının önünde sahada her yenilgiye uğradığında, (ABD Başkanı Joe) Biden'ın desteklediği terörünü savunmasız sivillere karşı uyguluyor." ifadesini kullanan Rişk, bugün Megazi Mülteci Kampının adını "aydınlık, kan ve şehadet harfleriyle tarihe yazdığını ve bunun da Allah'ın izniyle kaçınılmaz zaferi getireceğini" vurguladı.

Rişk, zaferin, fedakarlıkların ve sabrın kazanımı olduğunu ve fedakarlıklar ne kadar büyük olursa, zaferin de o derece büyük olacağını ifade etti.

İşte dakika dakika İsrail ile Filistin arasında yaşananlar:

06:40 Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), "savaş sonrası" işgal altındaki Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze Şeridi'nin yönetimi için "kendi sorumluluğu dışında" teknokrat bir hükümetin kurulmasını reddettiğini duyurdu.

06:01 İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Mısır ve Katar'ın gelecekte Gazze'de yaşananlarla ilgili taraf olamayacağını savundu.

04:51 İsrail basınında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İsrail Savunma Bakanı Yaov Gallant'ın, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad Şefi David Barnea ile Gazze'deki İsrailli rehineler meselesini görüşmesini engellediği haberleri yer aldı.

04:10 İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'deki Filistinlilerin gönüllü olarak başka ülkelere göç ettirilmesi için çalıştığını yazdı.

03:35 İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde insani felaketin inanılmaz biçimde kötüleştiğine dikkati çekti.

02:47 İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği saldırılarda 7 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

02:15 İsrail Savunma Bakanı Yaov Gallant, Lübnan sınırındaki durumun 7 Ekim'den önceki haline dönmesine müsaade edilmeyeceğini söyledi.

02:08 Gazze paylaşımı nedeniyle işine son verilen başrol oyuncusu Melissa Barrera ile gündeme gelen Çığlık-7 adlı filmin yönetmeni Christopher Landon, 'yapımın artık bir kabusa döndüğünü' dile getirerek, görevinden ayrıldığını açıkladı.

01:47 Gazze'deki saldırılarına devam eden İsrail'e koşulsuz desteğini sürdüren ABD yönetiminin önemli isimlerinden Savunma Bakanı Lloyd Austin ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın evinin önünde toplanan Filistin destekçileri, Gazze politikası nedeniyle ABD'yi protesto etti.

01:05 İsrail güçleri 81 gündür bombaladıkları Gazze Şeridi'ndeki bir stadyumda, aralarında çocuk ve yaşlıların da olduğu Filistinlileri yarı çıplak soyarak teşhir etti.

00:53 Gazze Şeridi'nin Deyr Belah Mülteci Kampı'nda İsrail saldırılarında evleri yıkılan acil servis çalışanı Sağlık Görevlisi Ahmed Matar'ın, hastaneye getirilen üç çocuğunu teselli etmeye çalışması dikkat çekti.

00:47 İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Gazze'ye atılacak obüs mermilerinden birinin üzerine "size güveniyoruz" yazdı.

00:41 İsrail'in yoğun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah'ta ailesiyle bir okula sığınan İman el-Mısri isimli hamile kadın dördüz annesi oldu.

26 Aralık 2023

23:47 ABD'de Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın evinin önünde toplanan protestocular, İsrail karşıtı gösteri düzenledi.

22:47 Gazze'den son 24 saatte İsrail'deki bir hastaneye 18 yaralı asker sevk edildi

22:46 Kassam Tugayları saldırdıkları İsrail askerlerinden 40 ölü ve yaralı olduğunu duyurdu

22:23 Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze'deki Aksa Şehitleri Hastanesine 131 ölü ve 209 yaralı getirildi

22:21 İsrailli esirlerin aileleri, Netanyahu'nun meclisteki konuşmasını keserek protesto etti

22:17 İsrailli eski istihbaratçıya göre, "Gazze savaşı" için belirlenen hedefler gerçekçi değil

21:16 Hamas: Gazze'ye saldırıları geçici olarak değil, tamamen durdurmak için çalışıyoruz

21:37 Kassam Tugayları, Lübnan'dan düzenlediği saldırıyla İsrail'deki kışlayı vurduğunu duyurdu

20:44 İsrail ordusu, iki buçuk ayı aşkın süredir katliam yaptığı Gazze Şeridi'nde, sivil savunma ekipleri ve ambulansları da hedef alıyor.

19:02 Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, Gazze'de İsrail askerlerini hedef aldıklarını duyurdu

19:00 Netanyahu, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları "derinleştirerek sürdüreceğini" açıkladı.

18:45 ABD'nin, Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail'e silah yüklü 20 gemi ve 230 uçak gönderdiği belirtildi.

17:44 Filistin Kızılayının, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El-Ehli Baptist ve Şifa hastanelerinden 34 yaralıyı güneydeki hastanelere naklettiği belirtildi.

17:00 Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de sağlık sisteminin çökmesiyle tedavi edilemeyen 9 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

16:49 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında öldürülenlerin sayısı son 24 saatte 250 artarak 20 bin 674'e yükseldi.

16:42 Filistin Kızılayı Sözcüsü Abdulcelil Hancel, İsrail'in bombaladığı Gazze Şeridi'nin özellikle kuzey ve orta kesimlerinde günlük onlarca ölü ve yaralı ihbarı aldıklarını ancak tehlikeli koşullar nedeniyle ekiplerinin bu kişilere ulaşamadığını söyledi.

16:35 Lübnan'ın güneyi, İsrail'in devam eden saldırıları nedeniyle sivillerden arındırılmış askeri bölgeye dönüştü.

16:24 Papa Franciscus, İsrail'e Gazze'deki saldırılarına son verme çağrısı yaptı

15:47 İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgelerini ağır topçu atışlarıyla hedef aldığını duyurdu.

15:20 İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısı, 35 kişinin daha gözaltına alınmasıyla 4 bin 730'a ulaştı.

15:12 İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da 2 Filistinliyi yaraladı

14:53 Ramallah Belediyesi'nin önüne Gazze'yle dayanışma için Noel ağacı yerine yıkılmış oda maketi yerleştirildi

14:52 İsrail'in Gazze Şeridi'nde peşinde olduğu bazı Hamas yöneticilerinin güvenli biçimde Katar'a gitmeleri konusunu değerlendirdiği iddia edildi

14:09 İsrail, Gazze'de yabancı paralı asker kullandığı iddiaları karşısındaki sessizliğini koruyor

13:31 İsrail ordusu: Lübnan'ın güneyine topçu ve hava saldırısı düzenledik

12:39 Hamas: İsrail, direnişten aldığı yenilgilere tepki olarak Gazze'de sivillere terör uyguluyor

12:36 İsrail ile çatışan Hizbullah 2 mensubunun daha öldüğünü duyurdu

12:19 BM Filistin Raportörü: Srebrenitsa ve Ruanda gibi Gazze'deki soykırım da dünyanın izniyle yapılıyor

11:41 Kudüs Latin Patriği Başpiskoposu Pierbattista Pizzaballa, Gazze'de gerekenin sadece ateşkes değil, soykırım savaşının sona ermesi olduğunu söyledi

11:05 Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) Genel Sekreter Yardımcısı Tim Dawson, İsrail güçlerince Gazze'de öldürülen gazetecilere ilişkin, "Uluslararası hukuka göre, silahlı kuvvetlerin gazetecileri sivil olarak görüp güvenliklerini sağlaması gerekir. Gazetecileri kasıtlı olarak hedef almak ise açıkça savaş suçudur." dedi

10:52 İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a düzenlediği saldırıda 23 Filistinliyi öldürdü

08:32 İsrail ordusu Gazze'de iki askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu

01:25 Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail, Gazze'de alıkoyduğu esirlere korkunç işkenceler yaptı

00:42 İsrail'in Magazi Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 70 kişi öldü

06:46 Ürdün, Gazze'deki Aziz Porphyrius Kilisesi'nde mahsur kalanlara paraşütle yardım ulaştırdı