18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Meksika ABD sınırına asker gönderiyor

Meksika, koronavirüsün daha hızlı yayılmasını gerekçe göstererek, Guatemala hariç tüm sınır komşularına kapılarını kapattı.

Star.com.tr22 Mart 2021 Pazartesi 21:05 - Güncelleme:
Meksika ABD sınırına asker gönderiyor

Meksika, komşu ülkelere zorunlu olmayan tüm seyahatleri sınırlayacağını duyurmasının ardından, Guatemala hariç sınırını askeri birliklerle güçlendirdi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Guatemala ile Meksika'yı ayıran Suchiate Nehri'nin ABD'ye girmek için kullanan göçmenleri kontrol altına almak için gelişmiş bir güvenlik sitemleri ile tarayacağı bildirildi.

Meksika Dışişleri Bakanlığı, Kovid-19'un daha fazla yayılmasını önlemek için tedbirlere ihtiyaç olduğunu ve en az 21 Nisan'a kadar kısıtlamaların devam edeceğini söyledi.

Biden, Meksika ve Guetemala'dan göçmenler için yardım istedi

Beyaz Saray, ABD'nin Meksika ve Guatemala'ya göçmen trafiğini engellemeye yardım etmelerini için yetkililer yolladığını bildirdi.

Başkan Joe Biden, ABD-Meksika sınırında artan göçmen sayısındaki artışın nasıl yönetileceğine ilişkin görüşmeler için bugün Beyaz Saray sınır koordinatörü Roberta Jacobson da dahil olmak üzere ABD temsilcilerini iki ülkeye gönderdi.

Star.com.tr