26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Michael Schumacher'den yeni haber

Geçtiğimiz gün kayak yaparken kafasını kayaya çarpan ve komaya giren efsane Formula 1 pilato Schumacher'in durumu iyiye gidiyor.

31 Aralık 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Michael Schumacher'den yeni haber

Michael Schumacher'in sağlık durumuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan doktorlar, "Schumacher'in durumu düne göre daha iyi fakat tehlike henüz geçmedi, hala kazandığımızı söylemek için erken" dedi ve şöyle konuştu:

"Dün sabah beynindeki kanama çok büyüktü fakat akşam kontrol ettiğimizde şaşırtıcı bir iyileşme ve kanamada azalma gördük. Bu fırsatı değerlendirdik ve ameliyata aldık. Dün gece gerçekleştirdiğimiz operasyon sonrasında ise beynindeki kanı aldık ve baskıyı azalttık.

Bugün birkaç beyin filmi çektik, kanamayı azalttığımızı gördük. Düne göre iyi fakat tehkile henüz geçmedi durumu her an değişebilir. İyi yönde de kötü yönde de değişebilir. Fakat bu operasyonla zaman kazandık diyebiliriz.

Dün yapılan ameliyat 2 saat sürdü. Schumacher'i kontrol altında tutuyoruz. Tehlikenin geçtiğini söyleyemeyez, beyninde lezyonlar var ama önümüzdeki saatler sonucu görmemiz açısından büyük önem tayıcak. Şu anda durumu stabil.

Schumacher'i başka bir hastaneye taşımak büyük bir risk olur. Ama ilerleyen saatlerde ailesiyle de görüşülerek böyle bir şey gerçekleşebilir.

Formula 1'de yedi dünya şampiyonluğu bulunan Michael Schumacher, Fransa Alpleri'nde kayak yaparken kaza geçirip başından ciddi şekilde yaralanmıştı.