18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Netanyahu: İran yalan söyledi

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran'ın nükleer anlaşmayı deldiğine dair istihbarat belgeleri açıkladığını iddia etti.

star.com.tr30 Nisan 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Netanyahu: İran yalan söyledi

Canlı yayında İran'ın nükleer programı hakında sunum yapan Netanyahu: "2017'de İran, nükleer silah programlarıyla ilgili gizli belgeleri Tahran'ın Shorabad bölgesinde gizli bir binaya taşıdı. Dışardan masum görünen bu binanın içindeki belgelerden 55.000 sayfalık ve 183 cdlik arşivi İsrail ele geçirdi." dedi ve bu depodan yayılan görüntülerle birlikte İran'ın nükleer başlıklı füzeleri olduğunu iddia ettiği görüntüler yayınladı.

İsrail Başbakanı'nın sunumundan sonra ABD Başkanı Donald Trump, İran ile ilgili son kararlarını 12 Mayıs'a kadar açıklayacaklarını söyledi.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamaya göre İran'ın nükleer anlaşması hakkında Netanyahu'nun istihbarat bilgisi paylaşacağı duyurulmuştu. Son günlerde ABD ve İsrail tarafından İran'ın nükleer anlaşmayı deldiği iddia edilmiş ve anlaşmanın tarafları olan Fransa, İngiltere ve Almanya'ya baskı yapılmaya başlanmıştı. Ayrıca İsrail, İran'ın Suriye'deki faaliyetlerini önleyici saldırılar düzenlemiş ve geçtiğimiz günlerde İran'ın üslerine kaynağı bilinmeyen saldırılar düzenlenmişti.