18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Nigel Farage, İngiltere’de yeni bir parti kurdu: Hepinize Allah korkusu aşılayacağız

Avrupa Birliği’nden ayrılması (Brexit) yılan hikâyesine dönen İngiltere’de yeni bir parti kuruldu. Brexit yanlısı aşırı sağcı lider Nigel Farage, Brexit Partisi’ni kurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Farage, “İngiltere’nin AB’den ayrılma kararına ihanet eden milletvekillerine Allah korkusu aşılayacağım.” dedi.

12 Nisan 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Nigel Farage, İngiltere’de yeni bir parti kurdu: Hepinize Allah korkusu aşılayacağız
TM Dijital Haber Merkezi
 
Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin (UKIP) liderliğini yaptığı 2016 yılında İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkışı (Brexit) için yoğun bir kampanya yürüten Nigel Farage, yeni bir parti kurdu.
 
İngiltere’nin AB’den çıkışının yılmaz savunucularından olan aşırı sağcı lider Nigel Farage, Brexit Partisi’ni kurarak “İngiltere’nin çıkış kararına ihanet eden milletvekillerine Allah korkusu aşılayacağını” vadetti.
 
İngiltere’nin Coventry kentinde destekçilerine yönelik bir konuşma gerçekleştiren Farage, Reuters’ta yer alan bilgiye göre, “Mayıs ayında gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu seçimlerine çok güçlü bir takımla hazırlanıyoruz.” dedi.
 
“PARLAMENTOMUZ, KABİNEMİZ VE BAŞBAKANIMIZ BU GİDİŞLE BREXIT’İ TERSİNE ÇEVİRECEK”
 
İngiltere’nin AB’de kalmasını savunan kampanyanın (Remainers) destekçilerine atıfla, “Bu partiyi kurdum, çünkü bir anlığına da olsa, kazanacağımızı düşünmüştüm; ama anlaşılıyor ki, AB’de kalma yanlısı parlamentomuz, kabinemiz ve başbakanımız bu gidişle Brexit’i tersine döndürecek.” diye konuştu.
 
Partinin on gün önce kurulduğunu ve şimdiye dek yaklaşık 980 bin dolar topladığını anlatan Farage, ileri gelen bir dizi iş insanının da partiye destek vermeyi sürdürdüğünü bildirdi.
 
“ARTIK İYİ ADAM YOK, İÇLERİNE ALLAH KORKUSUNU AŞILAYACAĞIZ”
 
Son birkaç haftada İngiliz halkının demokrasi tarihindeki en büyük ihanetlere tanık olduklarını ifade eden Farage, “Artık İyi Adam yok. Avrupa Parlamentosu seçimlerini kazanabiliriz ve ardından da İngiltere Parlamentosu’nun üyelerinin yüreklerine Allah korkusu aşılayabiliriz. Bize yönelik bu ihanetlerinin ardından, bundan daha azını hak etmiyorlar.” sözlerini kullandı.
 
BİRÇOK PARTİ SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR
 
İngiltere Başbakanı Theresa May’in Brüksel yönetiminden Brexit için yeni bir ertelemeyi garanti altına almasının ardından hükûmetin “Avrupa Parlamentosu’nda bulunmasa da İngiltere’nin bloktan ayrılabileceği” noktasındaki ısrarına rağmen birçok parti bu seçimlere hazırlanıyor.
 
İngiltere Parlamentosu’nun Theresa May’in AB’den ayrılık anlaşmasını üç kez reddetmesinin, İngiliz partilerini “ne olur ne olmaz” mantığıyla 23 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu seçimlerine hazırlanmaya teşvik ettiği düşünülüyor.
TM Dijital Haber Merkezi