19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

O iddialara son noktayı koydu: Hiçbir şekilde Polexit olmayacak

Polonya'da iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi Genel Başkanı (PiS) Jaroslaw Kaczynski, ülkesinin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmak istemediğini ve egemenliğini koruyan bir ülke olarak üyeliğini sürdürmek istediğini açıkladı.

AA15 Eylül 2021 Çarşamba 14:23 - Güncelleme:
O iddialara son noktayı koydu: Hiçbir şekilde Polexit olmayacak

Kaczynski, Polonya resmi haber ajansına (PAP) yaptığı açıklamada, Polonya'nın AB'den ayrılması anlamına gelen Polexit sözcüğünün muhalefet tarafından propaganda amaçlı kullanıldığını söyledi.

Polonya'nın AB'den ayrılmayı düşünmediğini vurgulayan Kaczynski, egemenliğini koruyan bir ülke olarak üyeliği sürdürmek istediklerini aktardı.

Kaczynski, "Hiçbir şekilde Polexit olmayacak. Bu, bugüne kadar bize karşı birçok defa kullanılan bir propaganda." ifadelerini kullandı.

Hükümetin, ülkenin geleceğini AB'de gördüğünü aktaran Kaczynski, AB'nin şimdi bir kriz dönemi yaşadığını ve partisinin bu krizin çözümü için kararlı bir duruş sergilediğini savundu.

Kaczynski, Almanya başta olmak üzere bazı güçlü ülkelerin AB'yi araç olarak kullandığını ve bunun, "üye ülkelerin eşitlik ilkesini ihlal ettiğini" öne sürdü.

Tüm üye ülkelerin AB'nin Temel Sözleşmelerine uyması gerektiğine de dikkati çeken Kaczynski, partisi PiS'nin, AB'nin geleceğine yönelik net fikirlere sahip olduğunu kaydetti.