26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ruhani’den Noel’e tebrik İsrail’den ‘hatıra’ mesajı

Ortadoğu’nun iki rakip devleti Hristiyanlar’ın Noel’inde de anlaşamadı. İran lideri Hasan Ruhani, Noel tebriği yayınladı. İsrail Meclis Başkanı ise meclise Noel ağacı konması teklifine ‘Yahudiler için hakaret olabileceği’ gerekçesiyle karşı çıktı.

27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ruhani’den Noel’e tebrik İsrail’den ‘hatıra’ mesajı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İranlı ve tüm Hristiyanlar’ın Noel’i tebrik etti. Ruhani, Twitter’dan gönderdiği kutlama mesajında “Aşk ve barış peygamberi İsa, hepimizi korusun. Başta İranlı Hristiyanlar olmak üzere tüm Hristiyanlar’ın Noel’ini tebrik ederim” dedi. Ruhani ayrıca, bu açıklamasından hemen sonra, İran dinli lideri Ayetullah Hamaney’in gönderdiği bir mesajı da takipçileri ile paylaştı. Hamaney  Twitter hesabından gönderdiği o mesajında, 2000 yılındaki bir konuşmasından alıntı yaparak “Müslüman dünyası açısından İsa’nın değeri, İsa zamanında dindar Hristiyanlar’ın ona verdiği değerden asla daha az değildir” dedi.

İran’ın Ortadoğu’daki en büyük rakibi İsrail’de ise, meclis binasına Noel ağacı konulması tartışması gündeme geldi.

‘Acı hatıraları canlandırıyor’

İsrail Meclis Başkanı Yuli Edelstein’in, meclis binasına bir Noel ağacı konulmasını, “acı hatıraları canlandıracağı” gerekçesiyle reddettiği belirtildi. İsrail Radyosu’na konuşan Edelstein, bir Hıristiyanlık sembolünün kamu binasında sergilenmesinin, bu dinin mensupları tarafından baskı gören Yahudiler için hakaret olarak algılanabileceğini ifade etti. Yuli Edelstein, Hıristiyan Arap bir milletvekilinin talebini geri çevirmişti. Edelstein, milletvekilinin Noel ağacını bürosunda ya da grup salonunda sergileyebileceğini söylemişti.

İran Cumhurbaşkanı, Hristiyanlar’ın Noel’ini tebrik etti

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İranlı Hristiyan ailelerle biraraya gelerek tüm Hristiyan dünyasının bayramını tebrik etti. Ruhani’nin mesajı, uluslararası kamuoyuda dikkat çekti.