19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Rus senatörden Biden'a sert uyarı: Aynı hataları tekrarlama

Rus senatör Puşkov, ABD Başkanı Joe Biden'ı, Obama'nın yönetimi sırasında yapılan hataları tekrarlaması konusunda uyardı.

27 Şubat 2021 Cumartesi 15:46 - Güncelleme:
Rus senatörden Biden'a sert uyarı: Aynı hataları tekrarlama

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi üyesi Aleksey Puşkov, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'de düzenlediği hava saldırısı ve Rusya'ya karşı aldığı yeni kısıtlayıcı tedbirlere dikkat çekerek, Biden'ı Obama'nın Rusya ile ilgili hatalarını tekrarlaması konusunda uyardı.

Sputnik'in haberine göre, Puşkov, "Dünyayı memnun etmek için aceleleri var gibi, ama aslında her konuda yanılan ve dış politikanın her alanında başarısız olan pirleri Obama gibi Rusofobik toplumu memnun etmek. Biden'ın bundan ders çıkarması gerekiyordu, ama istemiyor" ifadelerini kullandı.

Daha önce, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD'nin 'birkaç hafta içinde' Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları uygulamaya koymaya hazırlandığını açıklamıştı.

Rusya dosyasının 'birkaç bileşen içerdiğini' vurgulayan Psaki, yaptırım nedenlerini seçimlere 'müdahale etme', siber saldırı, ayrıca Afganistan'da ABD askerlerine suikast karşılığında ödül şeklinde sıralamış, ABD yönetiminin sıralanan açılardan analize devam ettiğini ifade etmişti.

Rusya ise daha önce birçok kez söz konusu suçlamaları reddetmişti.