29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Rusya, İsrailli heyetin Moskova teklifini reddetti

Suriye'de yaşanan Rus uçağı krizinin ardından Moskova'ya üst düzey heyet göndermek isteyen İsrail'in teklifi reddedildi.

star.com.tr26 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Rusya, İsrailli heyetin Moskova teklifini reddetti
İsrail basınında yer alan habere göre Suriye'de Rus uçağının düşürülmesi olayından sonra İsrail, Rusya'ya üst düzey bir heyet göndermek istedi.
 
İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı'nın da yer aldığı heyetin iki ülke arasındaki diplomatik krizi görüşmek istediği belirtildi ancak Moskova yönetimi İsrail'in bu teklifini reddetti.
 
Rusya uçağın düşürülmesinden doğrudan İsrial hükümetini sorumlu tutmazken gerekli açıklamaların İsrail ordusu tarafından yapılmasını istedi. 
 
İsrail savaş uçakları geçtiğimiz günlerde Suriye'ye hava saldırısı düzenlemiş, saldırı esnasında da Esed rejimi hava savunma sistemlerine karşı Rus uçağını kalkan olarak kullanmıştı. Olay sonrasında Esed rejimi hava savunma sistemleri Rus uçağını düşürmüş uçak içinde yer alan 15 mürettabat ölmüştü.
 
Rusya uçağı Esed rejiminin düşürdüğünü ancak sorumluluğunun İsrail'e ait olduğunu belirtmiş ve iki ülke arasında diplomatik kriz yaşanmıştı.