18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Rusya’da intihar saldırısı: 17 ölü

Rusya’nın güneyindeki Volvograd kentinde yaşanan patlamada 17 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Rusya’da intihar saldırısı: 17 ölü
Rusya’da Ekim ayında intihar saldırısı yaşanan Volvograd kentinde yine bir patlama yaşandı. Tren istasyonuna düzenlenen intihar saldırısında 17 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Rusya Terörle Mücadele Komitesi, saldırının bir kadın intihar bombacısı tarafından düzenlenmiş olabileceğini belirtti.

İntihar saldırısının, son üç yılda gerçekleşen en kanlı terör eylemi olduğu belirtildi. Volvograd’da 21 Ekim tarihinde bir kadın intihar bombacısının üzerindeki bombayı patlatması sonucu da 7 kişi ölmüştü.

Pyatigorsk kentinde iki gün önce bir araca yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu da 2 kişi hayatını kaybetmişti. Rus yetkililer, Şubat ayında Kış Olimpiyatları'nın düzenleneceği Soçi'nin güneyindeki kentte yaşanan patlama sonrasında alarma geçti.

'KARA DUL' ENDİŞESİ ARTIYOR

Çeçen lider Doku Umarov, Temmuz ayında yaptığı videolu açıklamada, Rusya'nın 2014 Kış Olimpiyatları'nı düzenlemesini engellemek için 'maksimum güç' kullanılmasını emretmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Volvograd'da yaşanan intihar saldırısının ardından güvenlik önlemlerinin artırılmasını emretti.

Putin, 2000 yılında ilk kez devlet başkanı seçildiğinde Çeçen militanlara karşı operasyon başlatmıştı. Kış Olimpiyatları öncesinde genel af ilan eden ve prestijini korumak isteyen Putin'in, Kuzey Kafkasya'dan gelecek tehditlere güvenlik güçlerinin hazır olmasını istedi. En son saldırı, Çeçen kadın militanlardan oluşan 'Kara Dul' örgütüne yönelik endişeleri de artırdı.