25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Rusya'dan AVM'ye füze saldırısı! Görüntüleri ortaya çıktı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 126. gününe girdi. Rusya'nın Ukrayna'nın Kremençuk kentindeki AVM'ye düzenlediği saldırıya ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

29 Haziran 2022 Çarşamba 07:36 - Güncelleme:
Rusya'dan AVM'ye füze saldırısı! Görüntüleri ortaya çıktı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla Ukrayna'da başlatılan askeri harekat 126. gününe girdi.

Rusya'nın Ukrayna'nın Kremençuk kentindeki AVM'ye düzenlediği füze saldırısına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Rusya saldırıda AVM yakınındaki bir mühimmat deposunu hedef aldığını iddia ederken, Ukrayna AVM yakınında mühimmat deposu bulunmadığını açıkladı.

AVM'ye düzenlenen saldırıda 18 kişi hayatını kaybetmiş, en az 59 kişi ise yaralanmıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise, AVM içinde binden fazla kişinin bulunduğunu öne sürmüş, "Bu hedef dışı bir füze saldırısı değil, bu hesaplanmış bir Rus saldırısı" demişti.

İşte dakika dakika bölgede yaşananlar:

15:36 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde liderlere seslendi. Ukrayna'nın, Finlandiya ve İsveç'in ittifaka katılma kararını memnuniyetle karşıladığını belirten Zelenski, "Güvenlik garantilerine ihtiyacımız var ve ortak güvenlik alanında Ukrayna için bir yer bulmalısınız" dedi.

14:20 Avustralya, 13 Şubat'ta kapatma kararı aldığı Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki büyükelçiliğini yeniden açmayı değerlendiriyor.

14:00 İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kadın olsaydı Ukrayna'yı işgal etmeyeceğini iddia etti ve savaşın "toksik maskülinitenin mükemmel bir örneği" olduğunu savundu.

11:50 Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun son bir günde 200 asker, savaşın başlamasından bu yana ise toplam 35 bin 450 askerini kaybettiğini bildirdi.

11:44 Almanya Başbakanı Olaf Scholz Ukrayna'ya insani ve mali yardıma ek olarak daha fazla silah teslimatı sözü de vererek, "Ukrayna'nın acilen ihtiyaç duyduğu silahlar hazır hale getirilecek. Ukrayna'nın kendisini savunabilmesi için bunu gerektiği kadar uzun ve yoğun bir şekilde sürdüreceğiz." diye konuştu.

11:04 Rusya-Ukrayna Savaşı'nda, Ukrayna ordusunun yeniden kontrolü sağladığı Harkiv bölgesine bağlı köylerde savaşın izleri silinmeye çalışılıyor.

11:00 İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkesinin batı sınırında "daha fazla NATO" göreceğini söyledi.

06:00 ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'dan ABD'ye altın ithalatına yasak getirildiğini ve Rus savunma sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 100 kişi ve kuruma yaptırım uygulandığını duyurdu.

05:40 İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, ülkesinin yalnızca Rusya'dan değil, Çin ve diğer ülkelerden gelen tehditlerle de mücadele etmek için savunma yatırımlarını artırmaya devam etmesi gerektiğini bildirdi.

05:00 Rusya'nın Ukrayna'nın Kremençuk kentindeki AVM'ye düzenlediği saldırıya ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

04:00 Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, "terör devleti" olmakla suçladığı Rusya'nın Birleşmiş Milletler'deki (BM) haklarından yoksun bırakılması çağrısında bulundu.

03:30 Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası dünya ekonomisinin eskisi gibi olmayacağını söyledi.

03:00 İtalya Başbakanı Mario Draghi, G7 ülkeleri olarak Ukrayna'yı ihtiyacı olduğu müddetçe destekleyeceklerini söyledi.

02:45 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin yerine kararlar aldığını belirtti.

02:00 Birleşmiş Milletler (BM) Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), Rusya ile Ukrayna arasında süren savaştan ötürü Karadeniz'deki ticaretin önünün tıkandığı ve bölgede gemi taşımacılığı masraflarının arttığını açıkladı.

01:30 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'nın savaşı kazanmaması gerektiğini söyledi.

01:00 Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, "70 Rus diplomatı sınır dışı ettik. Birçoğu doğrudan (istihbarat) hizmetlerinde çalıştı ve diplomatik rolleri daha çok bir örtü gibiydi" dedi.

00:00 ABD Başkanı Joe Biden, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile düzenlediği ortak basın toplantısında, NATO'nun Ukrayna'yı işgali karşısında Rusya'ya verilen yanıttaki en büyük güç olduğunu vurgulayarak, "Transatlantik ittifakımızı güçlendiriyoruz" dedi.

23:50 Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından sonra NATO'nun doğu kanadındaki muharip birliklerde görevli asker sayısı iki kattan fazla artarak neredeyse 10 bine çıktı.