27 Temmuz 2024 Cumartesi / 21 Muharrem 1446

Soykırımcı İsrail'den 24 saatte 10 katliam! Şehit sayısı 35 bin 562'ye yükseldi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 106 artarak 35 bin 562'ye yükseldi.

20 Mayıs 2024 Pazartesi 07:21 - Güncelleme:
Soykırımcı İsrail'den 24 saatte 10 katliam! Şehit sayısı 35 bin 562'ye yükseldi

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüğü saldırılar, ardında ölü ve yaralıların yanı sıra büyük yıkımlar bırakarak 226. gününde sürüyor.

İSRAİL'İN 227 GÜNDÜR SALDIRILARINI SÜRDÜRDÜĞÜ GAZZE'DE CAN KAYBI 35 BİN 562'YE ÇIKTI

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 106 artarak 35 bin 562'ye yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 227 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 10 katliam gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 106 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 176 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 35 bin 562'ye, yaralı sayısının 79 bin 652'ye yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

İşte dakika dakika İsrail ile Filistin arasında yaşananlar:

00:34 Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, İsrail'in Refah ve çevresinde yoğunlaşan saldırıları nedeniyle Refah'taki güvenlik durumunun hızla kötüleştiğini söyledi.

20.05.2024

23:56 ABD'li Senatör Bernie Sanders, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilişkin yakalama kararı başvurusuna destek verdi.

23:27 Hamas ile İslami Cihad'ın askeri kanatları İzzeddin el-Kassam Tugayları ile Kudüs Seriyyeleri, Gazze'de İsrail askerleri ile askeri araçlarını hedef aldığını belirtti.

22:09 Slovenya Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkındaki "yakalama kararı"nı destekledi.

21:37 BD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilişkin "yakalama kararı" başvurusu hakkında yorum yapmazken, Pentagon'un Ukrayna'daki savaş suçları konusunda UCM ile çalışmaya devam edeceğini söyledi.

21:17 Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın, kendisi ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilişkin yakalama kararı başvurusunun, "üniversite kampüslerinden UCM'ye taşınan yeni bir antisemizm örneği olduğunu" öne sürdü.

20:45 Gazze Şeridi'ndeki Filistin Hükümeti, İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyine düzenlediği saldırılarda, Cibaliya'daki okulları ve barınma merkezlerini maksatlı olarak hedef aldığını duyurdu.

20:14 ABD Başkanı Joe Biden, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilişkin yakalama kararı başvurusunu "utanç verici" olarak nitelendirdi ve reddettiklerini belirtti.

19:44 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, İsrail'in, Refah Sınır Kapısını ele geçirmesinin, yardım girişlerini tehlikeye attığını belirtti.

18:59 İsrail Parlamentosundaki muhalif Ortak Liste Partisi Milletvekili Ofer Cassif, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkındaki "yakalama kararı" başvurusunu "doğru ve beklenen bir karar" olarak nitelendirdi.

17:34 Ürdün, İsrail ordusunun Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nı ele geçirerek kapatmasının ardından bölgede mahsur kalan sağlık çalışanı vatandaşlarını tahliye etmeye çalıştığını duyurdu.

17:27 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 106 artarak 35 bin 562'ye yükseldi.

17:15 Yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin, işgal altındaki Batı Şeria'da saldırdığı bir Filistinli yaralandı.

17:03 Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in zorla aç ve susuz bırakarak yardımların girişini engellediği Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin yaşamının engelsiz insani yardım ve acil ateşkese bağlı olduğunu belirtti.

16:43 Ürdünlü Cerrah Ali Ebu Harme, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda Filistinlilerin aldığı yaraların doğal olmadığını ve daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını söyledi.

16:40 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant için işledikleri savaş ve insanlık suçları nedeniyle yakalama kararı başvurusunda bulunması, gecikmiş ancak olumlu bir karardır" dedi.

16:00 İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkındaki "yakalama kararı" başvurusuna tepki gösterdi

15:43 İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında "yakalama kararı" başvurusu yapmasının ardından, mahkemeyi "Yahudi karşıtlığıyla" suçladı

15:22 Hizbullah, İsrail ordusuna ait 3 hedefe saldırı düzenledi

14:12 İsrail ile çatışan Hizbullah, 2 mensubunun daha öldürüldüğünü duyurdu

13:12 İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'a Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a kara saldırısını genişletme niyetinde olduklarını iletti

13:05 İsrail'in, Suriye'nin Humus ilinde bazı askeri noktalara hava saldırısı düzenlediği ileri sürüldü

12:01 İsrail ordusu, Batı Şeria'daki baskınlarda 26 Filistinliyi gözaltına aldı

11:31 İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında 1 sivil yaralandı

11:03 ABD üniversitelerindeki Filistin'e destek kamplarının kurulmasında ve sürdürülmesinde rol oynayan aktivistler, ülkede Filistin'e ve Filistinlilere desteğin her geçen gün arttığını belirtti

11:02 Birleşmiş Milletler (BM), İsrail ordusunun hedefindeki Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah'tan son 2 haftada 810 binden fazla Filistinlinin ayrılmak zorunda kaldığını bildirdi

11:01 Avrupa Parlamentosunun (AP) İrlandalı Milletvekili Clare Daly ve AP milletvekili adayı Karin De Rigo, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını sonlandıracak bir çözüm için uluslararası çabaya gerek duyulduğunu, sınırlar ötesi bir mücadele gerektiğini kaydetti

10:54 İsrail ordusunun gece boyu Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda onlarca kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı

10:47 İsrail'deki koalisyon hükümetinde Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar sonrası "bölgenin idaresine" ilişkin ayrışma giderek derinleşiyor

02:28 Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde girdikleri çatışmalarda birçok İsrail askerini öldürdüklerini ve İsrail ordusuna ait araçları imha ettiklerini duyurdu

00:09 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Savaş Kabinesi üyeleri Benny Gantz ve Gadi Eisenkot ile esir takası müzakereleri sırasında tartıştığı belirtildi