Lübnan haber ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail'in İHA saldırısı sonucu Hamul ve Yatır'daki ormanlık alanlarda yangın çıktı.
Lübnan sivil savunma birimleri ve yerel yardım kuruluşları, İsrail İHA'sının attığı yanıcı bomba sonucu çıkan yangınları söndürme çalışmalarını sürdürüyor.
İsrail ordusundan saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
Öte yandan, İsrail'e ait İHA'lar Lübnan'ın güneyindeki Bint Cubeyl'in çeşitli bölgelerinin üzerinde alçak irtifada yoğun şekilde uçuş gerçekleştirdi.
İsrail ile Lübnan arasında 27 Kasım 2024'te yürürlüğe giren ateşkese rağmen İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine neredeyse her gün hava ve kara saldırıları düzenliyor.
Ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail yaklaşık 3 bin ihlalde bulundu, bu süreçte en az 213 kişi hayatını kaybetti, 508 kişi yaralandı.
İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden kısmi çekilme gerçekleştirse de son çatışmalarda ele geçirdiği 5 stratejik tepeyi işgal etmeyi sürdürüyor.