26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Suçluların kabusu olacak!

10 yıl öncesinden hayal bile edemeyeceğimiz şey gerçek oldu.

27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Suçluların kabusu olacak!
Robotlaşan polis araçları artık suçlulara göz açtırmayacak. New York Polis Departmanı tarafından tanıtılan ve son teknolojiyi kullanan yeni polis arabaları polisin suçluları yakalamasını son derece kolaylaştırıyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre 2014 yılında yollara çıkması beklenen yeni Ford marka polis araçlarında yok yok. Uydu takip sistemiyle suçluları anbean takip edebilen araç suçluların yerini kolayca tespit edebiliyor.

Süper hızda internet bağlantısına da sahip olan araç üzerinde 15 farklı kamera yer alıyor. Bu kameralar ile suçluların sabıkası olup olmadığı anında tespit edilebiliyor.

Örneğin araç plakası şüpheli bir olaya karıştıysa plakayı hızlıca tarayan ve merkezi sistemde inceleyen araç peşine düştüğü aracın çalıntı olup olmadığını öğrenebiliyor.

Aracın ön yüzündeki kameralar sayesinde araç canlı olarak polis merkezine görüntüler geçebiliyor.

Mobese kameralarına da bağlanabilen yeni nesil polis araçları suçluları çok daha kolay takip edebiliyor.

ABD Suçlarla Mücadele Departmanı'ndan yapılan açıklamada New York eyaletinde her yıl 100 binin üzerinde suç işlendiğini ve 7 gün 24 saat çalışan polislerin yükünü hafifletmek için yeni nesil polis araçlarının çok faydalı olacağı belirtildi.