2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Suriyeli gazeteci Halla ve annesi Orouba Barakat'in cenazeleri Fatih Camii'nden uğurlandı

İstanbul Üsküdar'da boğazları kesilerek infaz edilen Katil Esed muhalifi Halla ve annesi Orouba Barakat Fatih Camii'nde kılınan namazın ardından defnedildi.

23 Eylül 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Suriyeli gazeteci ve aktivit Orouba Baraakt (60) ile gazeteci kızı Halal Barakat (22) İstanbul Üsküdar'da vahşice öldürülmüştü. 
 
 
Bugün Fatih Camii'nde kılınan namazın ardından Halla ve annesi Orouba Fatih Camii'nden uğurlanarak defnedildi. 
 
 
VAHŞİCE ÖLDÜRÜLMÜŞLERDİ
 
İlk incelemeyi yapan polis, talihsiz kadın ve kızının boğulduktan sonra öldüklerinden emin olmak için bıçaklandığını tespit etti. Vahşi cinayetin 3 ya da 4 gün önce işlendiği değerlendirilirken, katil zanlılarının cesetlerin kokmasını engellemek için üzerine toz detarjan döküp çarşaflara sardığı ortaya çıktı. Rejim muhalifi olan anne ve kızının cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 
 
AKRABALARI DA ABD'DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
 
Korkunç cinayeti dünyaya Orouba Barakat’ın kız kardeşi Shaaza Barakat duyurdu. Shaaza Barakat’ın Mavi Marmara yolcularından olduğu öğrenilirken, Şubat 2015’te Amerika’da katledilen 3 Suriye’linin de Barakat’ın akrabalarından olması dikkat çekti. Shaaza Barakat’ın yeğeni olan Deah Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve eşinin kız kardeşi Razan Muhammed Ebu Salha, ABD’de 2015 şubatında silahlı saldırı sonucu katledilmişti. Shaaza Barakat, sosyal medyadan “Bıçaklamışlar... 40 seneden beri suçluları bulur, gazetelere manşet yapar, onları ifş a ederdi. Şimdi o ve kızı Halla’nın ismi manşetlerde... Bunu yapanlar, zulüm sizi bulacak” diyerek duyurdu.