19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Tel Abyad’da yeni Kobani senaryosu

Terör örgütü PYD Türkiye tarafından uluslararası kamuoyunda köşeye sıkıştırılınca Kobani’deki senaryo bu sefer Tel Abyad’da oynanmaya başladı. DAEŞ, PYD’nin meşruiyetini kurtarırcasına ilçeye saldırdı.

28 Şubat 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Tel Abyad’da yeni Kobani senaryosu

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olmasına rağmen ‘DAEŞ ile mücadele’ kisvesi altında uluslararası kamuoyunun gözünde meşruiyet arayan PYD, Türkiye’nin son zamanlarda ortaya çıkardığı bağlantıları ile meşruiyetini kaybetmeye başlayıp köşeye sıkışınca Kobani’de işletilen senaryo yeniden oynanmaya başladı. Sözde ateşkesin ilk gününde terör örgütü DAEŞ, Rakka kentinin kuzeyinde PYD’nin kontrolündeki Tel Abyad’a güneyden ve doğudan saldırdı ve ilçenin büyük bölümünde denetimi ele geçirdi.

ABD DE KATILDI

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre iki örgüt arasındaki çatışmalar gece yarısı başladı. Çatışmalar sonucunda DAEŞ, Tel Abyad’ın İskan bölgesini, Vatan hastanesinin çevresini ve ilçenin doğusundaki Nas Tel köyünün kontrolünü ele geçirdi. Kaynaklar ayrıca, DAEŞ’in, PYD’nin Tel Abyad çevresindeki tüm ikmal ve yardım yollarını kestiğini bildirdi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da DAEŞ militanları içerideyken Vatan Hastanesi’ni bombaladığı kaydedildi.

YPG’DEN AYNI YALAN

Gözlemevi’ne göre çatışmalar sırasında da 45 DAEŞ, 20 YPG miltanı öldü. Koalisyon uçaklarının bölgede gerçekleştirdiği bombardımanda da 10 sivil hayatını kaybetti. Bütün bunlar olurken, DAEŞ’in saldırılarını güneyden ve doğudaki Suluk beldesinden gerçekleştirdiğinin bilinmesine rağmen, PYD’li teröristler “DAEŞ’liler Türkiye’den geldi” yalanını söylemeye devam etti. YPG basın merkezi ve PYD Tel Abyad sorumlusu, DAEŞ’lilerin güneyden ve doğudan geldiği ortadayken “militanlar Türkiye’den geldi” dedi.