25 Kasım 2025 Salı / 5 CemaziyelAhir 1447

Barış yolunda son viraj... Trump: Çok yaklaştık

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Rusya-Ukrayna barış sürecinde kaydedilen ilerlemenin “çok olumlu” olduğunu belirtti. Trump ise konuya ilişkin 'Çok yaklaştık' açıklamasında bulundu. Öte yandan Leavitt çözülmesi gereken hassas başlıklar için ABD, Rusya ve Ukrayna arasında ek görüşmeler yapılacağını belirtti.

AA25 Kasım 2025 Salı 19:10 - Güncelleme:
Barış yolunda son viraj... Trump: Çok yaklaştık

Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump'ın 26 maddelik Ukrayna'da barış planıyla ilgili son durumu değerlendirdi.

Leavitt, "Geçtiğimiz hafta boyunca ABD, Ukrayna ve Rusya'yı masaya oturtarak barış anlaşması yolunda büyük ilerleme kaydetti. Halen çözülmesi gereken birkaç hassas ancak aşılabilir ayrıntı var. Bunlar da Ukrayna, Rusya ve ABD arasında daha fazla görüşme gerektirecek." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov, Cenevre'deki müzakerelerin olumlu geçmesinin ardından Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin, Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sonlandırmak amacıyla hazırlanan "barış planı" için Başkan Donald Trump'la görüşmek üzere ABD'ye gideceğini açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise ABD Başkanı Trump'ın savaşları durdurma yönündeki girişimlerini takdir ettiklerini belirterek "Ancak bu girişimler sorunların temel nedenlerini çözmedi." demişti.

"SON SAVAŞI DA BİTİRMEK ÜZEREYİZ"

ABD'nin tarihinin en büyük vergi indirimleri, en büyük harcama kesintileri ve düzenleme iptallerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Trump, "Güney sınırlarımız tamamen güven altında. Dokuz ayda, sekiz savaşı sona erdirdim. Son savaşı da bitirmek üzereyiz. Kolay değil ama olacak gibi gözüküyor. Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşta son ayda 25 bin asker öldü. Bir anlaşmaya çok yakın olduğumuzu düşünüyorum. Göreceğiz. Bu savaşın daha hızlı çözüme kavuşacağını düşünüyordum. Sekiz savaşı sona erdirdik ve ben bu savaşın daha kolay sonuçlanacağını düşünüyorum" dedi.

Türkiye'yi işaret etti

Gözler Zelenski-Trump zirvesine çevrildi

AB'den ilk hamle! Savunma sanayisi için 1,5 milyar avroluk bütçe ayrıldı

ÖNERİLEN VİDEO

2 katlı binayı yıkmaya titreşim yetti

Kapat
Video yükleniyor...