19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Trump, danışmanlarına İran'la savaş girmek istemediğini belirtti

ABD Başkanı Donald Trump üst düzey danışmanlarına Amerika’nın İran ile savaş girmesini istemediğini söylediği öğrenildi.

TM Dijital Haber Merkezi17 Mayıs 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Trump, danışmanlarına İran'la savaş girmek istemediğini belirtti
ABD Başkanı Trump, tansiyonun ve karşılıklı tehdit dozunun anbean yükselmeye devam ettiği İran’la ilgili olarak bir gazetecinin "Tahran ile savaş çıkacak mı?" sorusuna, "Umarım hayır." yanıtını verdi. İran Devrim Muhafızları komutanlarından Muhammed Salih Cokar ise, İran’ın geliştirdiği füzelerin Basra Körfezi’ndeki ABD savaş gemilerine ulaşabileceğini söyledi.
 
İRAN’IN TAVRI SERT OLDU
 
Öte yandan son dönemde ABD’den gelen hamlelere İran’ın yanıtı da sert oldu. İran Devrim Muhafızları’nın Hukuk ve Parlamento İşlerinden Sorumlu Komutanı Muhammed Salih Cokar, İran’ın geliştirdiği füzelerin, Basra Körfezi’ndeki ABD savaş gemilerine ulaşabileceğini söyledi.
 
ABD’ye ait savaş gemilerinin bölgeye yığılmasını değerlendiren İranlı komutan, “Kısa menzilli füzelerimiz, kolaylıkla Basra Körfezi’ndeki savaş gemilerine ulaşabiliyor. Füzelerimiz ayrıca 2 bin kilometre alanında bulunan her hedefi vurabiliyor.” diye konuştu.
 
ABD’nin İran’a karşı bir savaş başlatamayacağını ileri süren İranlı komutan, “Dünya enerjisinin yüzde 60’ından fazlası Batı Asya’dan elde ediliyor. Bölgede bir savaş çıkarsa dünyada enerji arzı sekteye uğrar. ABD ekonomisi de yeni bir savaşın maliyetini karşılayacak güçte değil.” dedi.
 
ABD’Lİ SENATÖRDEN TEHDİT
 
ABD’nin Arkansas senatörlerinden olan ve ülkenin önde gelen “şahin” dış politikacıları arasında yer alan Cumhuriyetçi Senatör Tom Cotton, dün yaptığı açıklamada İran’a tehdit mesajı göndermişti. Savaş çığırtkanlığı yapmadığının altını çizen Cotton, “Ama iş o noktaya gelirse, ABD, İran’la yapacağı savaşı iki vuruşla kazanır.” demişti.