25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Trump göçmen beyannamesini imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, yeni göçmen beyannamesini imzaladığını duyurdu.

9 Kasım 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Trump göçmen beyannamesini imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırından ABD'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan göçmenlerin ülkeye girişini etkin bir şekilde yasaklayan yeni bir göçmen beyannamesini imzaladığını açıkladı.

Yeni göçmen yasası için demokratik desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten Trump, doğum yoluyla vatandaşlık hakkının iptali için çok yakında harekete geçeceklerini söyledi.

ABD'li yetkililer, Trump'ın imzaladığı beyannameyle ABD'nin güney sınırından kaçak girişlerin 90 gün süre ile askıya alınacağını belirtti.

Trump'ın vatandaşlık hamlesi

ABD Başkanı Trump, ABD vatandaşı olmayanların veya düzensiz göçmenlerin ülke topraklarında doğan çocuklarına ABD vatandaşlığı verilmesi uygulamasına son vermek istediğini söylemişti.

Beyaz Saray'daki hukukçuların teklifini incelediklerini vurgulayan Donald Trump, "Bunu bir Başkanlık emriyle yapabileceğimi söylüyorlar" demişti.

ABD'li hukukçuların çoğu, Trump'ın bir anayasa maddesini Başkanlık kararnamesiyle yürürlükten kaldıramayacağını savunuyor.

14. maddeye bir ek yapılması ve yoruma açık noktaların netleştirilmesi için hem ABD Senatosunun hem de Temsilciler Meclisinin 3'te 2'sinin onayı gerekiyor.

(Reuters, TRT Haber)