25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başkan adayı Demokrat Senatör Warren: Trump 2020’de hapse girebilir

ABD’nin 2020 yılında gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri için adaylığını açıklayan Demokrat Senatör Warren, ABD Başkanı Trump’ın seçim öncesinde tutuklanabileceğini ve artık özgür bir adam olmayabileceğini söyledi.

TM Dijital Haber Merkezi11 Şubat 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Başkan adayı Demokrat Senatör Warren: Trump 2020’de hapse girebilir
ABD’li Demokrat Senatör Elizabeth Warren, ABD Başkanı Donald Trump’ın 2020 yılında artık ülkenin başkanı olmayabileceğini ve hapse girebileceğini söyledi.
 
ABD’nin Iowa kentinde seçmenlerine hitap eden Warren, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller tarafından yürütülmekte olan “Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahil olmasıyla ilgili” soruşturmanın sürdüğünü hatırlatarak, “Trump’a karşı artık yalnızca Mueller soruşturması değil, daha birçok soruşturma yürütülüyor. Bunlar çok ciddi soruşturmalar ve ne olup biteceğini hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.
 
Trump’ın görevinden azledilmesi gerektiğini düşünüp düşünmediği kendisine sorulan Warren, Amerikan CNN’de yer alan bilgiye göre, öncelikle Mueller soruşturmasının bulgularının incelenmesi gerektiğini belirtti.
 
Trump’ın birçok kez “ırkçı” olarak tanımlayan Warren, böylesi bir “dar kafalılığın” Beyaz Saray’da işi olmadığını ifade ederek, “Her gün ırkçı ve nefret içerikli tweetler atıyor. Gerçekten çok çirkin. Peki biz adaylar, aktivistler ve basın olarak bu konuda ne yapacağız? Bu dili kullanarak bizi bölmesine izin mi vereceğiz?” sözlerini kullandı.
 
Seçim kampanyasını 9 Şubat tarihinde ABD’nin Massachusetts kentinde resmen başlatan Elizabeth Warren, “süper zenginliğe” savaş açarak ABD Başkanı Trump’ı “Amerika’nın gitmekte olan yanlış yolun en son ve en aşırı semptomu” olarak tanımlamıştı.