13 Ocak 2026 Salı / 25 Recep 1447

Trump, Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı korudu

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ABD'de çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. O iddiaya göre, Trump, Kaşıkçı cinayetinde Suudi Veliaht Prensi Selman'ı ABD Kongresinin incelemesinden korudu.

11 Eylül 2020 Cuma 10:04 - Güncelleme:
Trump, Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı korudu

Business Insider adlı Amerikan haber sitesi Amerikalı gazeteci Bob Woodward'ın Öfke isimli kitabını kaynak gösterdi.

Haberde Trump'ın, Kaşıkçı cinayetine ilişkin süreçte Suudi Veliaht Prensi Selman'ı ABD Kongresinin incelemesinden koruduğuna yer verildi.

TRT Haber'in derlediği habere göre, Woodward'ın kitap için 18 kapsamlı röportaj yaptığı Trump'ın, 22 Ocak'taki görüşmelerinde, Kaşıkçı cinayetinin ardından Veliaht Prense ilişkin "Kongre'nin onu rahat bırakmasını sağladım" dediği ileri sürüldü.

Trump'ın, Suudi Arabistan'ın ABD ürünlerine milyarlarca dolar harcadığını söylediği belirtildi. 

ÖNERİLEN VİDEO

Küçük çocuğun büyük yüreği: Ambulans için trafiği durdurdu

Kapat
Video yükleniyor...