25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Trump, yanlışlıkla göç anlaşmasının detaylarını ifşa etti

Meksika ile gizli bir göç anlaşması yaptığını iddia eden Trump, Meksika´nın inkâr ettiği anlaşmanın varlığını kanıtlamak için ceketinin cebinden belgeyi çıkarınca, yanlışlıkla anlaşmaya ilişkin detayları ifşa etti.

DHA12 Haziran 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Trump, yanlışlıkla göç anlaşmasının detaylarını ifşa etti
Washington Post´ta yer alan habere göre Meksika ile gizli bir göç anlaşması yaptığını iddia eden ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray´ın ayrıntılarını paylaşmayı reddettiği ve Meksika´nın inkâr ettiği anlaşmanın belgesini, Beyaz Saray önünde gazetecilere konuşurken ceketinin cebinden çıkarınca anlaşmaya ilişkin detaylar ifşa oldu.
 
Washington Post´un fotoğrafçısı Jabin Botsford tarafından fotoğraflanan belgede Meksikalı ve Amerikalı 2 kişinin imzası görülüyor. Ancak, haberde, imzaların ülkelerin devlet başkanlarına, büyükelçilerine ya da yüksek seviyeli diplomatlarına ait olmadığı iddia ediliyor.
 
`Yük paylaşımı´ ve `mülteciler´ gibi ifadeler bulunan belgenin, ABD´den sığınma talep eden Orta Amerika´dakilerin sığınma başvuruları değerlendirilirken Meksika´da tutulacakları ve Meksika'nın 'güvenli üçüncü ülke' statüsü kazanacağı ile ilgili olabileceğine değiniliyor.
 
Ayrıca, belgede, Meksika´nın hangi yasaların ve düzenlemelerin değiştirileceğine karar vermesi gerektiği ve bu düzenlemelerin önümüzdeki 45 gün içinde yürürlüğe girip girmemesi Meksika hükümetinin kararına bağlı olduğuna dair bilgilerin yer aldığından bahsedildi.