16 Haziran 2025 Pazartesi / 20 ZilHicce 1446

Trump'tan, İsrail-İran çatışması mesajı... ''Müdahil olmamız mümkün''

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail-İran çatışmasına şu an ABD'nin müdahil olmadığını ancak bunun mümkün olduğunu söyledi.

AA15 Haziran 2025 Pazar 17:02 - Güncelleme:
Trump'tan, İsrail-İran çatışması mesajı... ''Müdahil olmamız mümkün''

Trump, İsrail-İran çatışması hakkında ABC News'e açıklama yaptı.

ABC News'ten Rachel Scott'a konuşan Trump, İsrail-İran çatışması için şu an ABD'nin müdahil olmadığını belirterek "Ancak müdahil olmamız mümkün." dedi.

Trump, ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çatışmada arabulucu olmasına "açık" olduğunu vurgulayarak, "O hazır. Beni aradı. Uzun uzun konuştuk." ifadesini kullandı.

"İSRAİL VE İRAN ARASINDA DA YAKINDA BARIŞ OLACAK"

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mısır ve Etiyopya arasındaki gerginliğe kendisinin müdahil olması neticesinde barış geldiğini öne sürerek, "Aynı şekilde, İsrail ve İran arasında da yakında barış olacak. Şu anda birçok görüşme ve toplantı yapılıyor. Çok şey yapıyorum ve hiçbir şey için takdir görmüyorum, ama sorun değil, insanlar anlıyor." ifadelerini kullandı.

TRUMP'IN İSRAİL'İN HAMANEY'E SUİKAST PLANINI ENGELLEDİĞİ İDDİASI

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail'in İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'e suikast düzenlemesini önlediği öne sürüldü.

Axios'tan Barak Ravid, X hesabından yaptığı paylaşımda, "bir ABD'li yetkilinin kendisine İsrail'in İran'a yönelik yürüttüğü saldırılarda Hamaney'i öldürme fırsatı doğduğunu söylediğini" aktardı.

Ravid'e konuşan ABD'li yetkili, "ABD Başkanı Trump'ın, İsrail'in İran lideri Hamaney'e suikast yapma ihtimaline açık şekilde karşı çıktığını" iddia etti.

Adı açıklanmayan ABD'li yetkili, "İranlılar bir ABD'liyi öldürmedi ve siyasi liderlerin öldürülmesi masada bile olmamalı" ifadelerini kullandı.

ABD MEDYASINDA DA İDDİA GÜNDEME GELDİ

ABD'de ismi açıklanmamak kaydıyla AP'ye konuşan yetkililer de İsraillilerin, son günlerde Hamaney'i öldürmek için güvenilir plan geliştirdiklerini Trump yönetimine bildirdiklerini ancak Trump'ın bu plana karşı olduğunu İsrailli yetkililere açıkça aktardığını belirtti.

Trump yönetiminin, İsrail'in İran'ın nükleer programını etkisiz hale getirmeyi amaçlayan saldırılarının daha da geniş çaplı bir çatışmaya dönüşmesini engellemek için uğraştığı, Hamaney'i öldürme planını, mevcut çatışmayı alevlendirecek ve bölgeyi istikrarsızlaştıracak bir hareket olarak gördüğü ifade edildi.

CBS'e konuşan ABD'li yetkililer de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Hamaney'e suikast düzenlenmesi için fırsat doğduğunu söylediği ancak Trump'ın bunun "iyi bir fikir" olmadığını belirterek reddettiğini yazdı.

Netanyahu, Fox News'e verdiği röportajda, Hamaney'e suikasta Trump'ın izin vermediği iddiası konusunu "Bir sürü yanlış haber var, bunlara girmeyeceğim." diyerek geçiştirmişti.

ÖNERİLEN VİDEO

AK Parti'den Babalar Günü'ne özel video

Kapat
Video yükleniyor...