4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Türk Devletleri Teşkilatı 2. İnsan Kaynakları Toplantısı Semerkant'ta yapıldı

Türk Devletleri Teşkilatı 2. İnsan Kaynakları Toplantısı, üst düzey yetkililerin katılımıyla Özbekistan'ın Semerkant kentinde gerçekleştirildi.

AA24 Ekim 2023 Salı 11:27 - Güncelleme:
Türk Devletleri Teşkilatı 2. İnsan Kaynakları Toplantısı Semerkant'ta yapıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinden yapılan açıklamada, geçen yıl ofisin girişimleriyle teşkilatın işbirliği alanlarına "insan kaynakları" başlığının eklendiği hatırlatıldı.

Söz konusu işbirliği ile başlayan süreçte Türk devletleri arasındaki tecrübe ve bilgi paylaşımının her geçen gün artarak devam ettiği belirtilen açıklamada, ilki Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen toplantının ikincisinin bu yıl Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bağlı Kamu Hizmetlerini Geliştirme Ajansı ev sahipliğinde Semerkant'ta gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'dan üst düzey kamu yöneticilerinin de yer aldığı toplantıya, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Sadi Jafarov ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay'ın da katılım sağladığı bilgisi paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Salim Atay, özellikle son 5 senede Türkiye'nin insan kaynakları alanında istikrarlı biçimde büyümesine ve gelişmesine yönelik yenilikçi çalışmaları anlattı.

Türkiye'de yürüttükleri "İş Analizi Projesi"nin önemine işaret eden Atay, iş gücü yönetimine daha stratejik yaklaşım getirmek amacıyla, insan kaynağı yönetimi odaklı yaklaşımla küresel anlamda katma değer oluşturulması konusunda Türk devletlerine gerekli desteğin verileceğini vurguladı.

Türkiye'nin, insan kaynakları yönetimine yönelik geliştirdiği dijital tüm araçların diğer ülkelerle paylaşılmasına ve yaygınlaştırılmasına hazır olunduğunu belirten Atay, Kasım 2022'de düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı 9. Devlet Başkanları Zirvesi'nde üye ülkeler ile imzalanan mutabakat zaptı gereği, Türkiye tarafından geliştirilen "e-insan" uygulamasını kullanan ilk devletin Azerbaycan Cumhuriyeti olduğunu anımsattı.

Somut işbirliklerinin ilerleyeceğini ifade eden Atay, Türkiye'nin öncülüğünde Türk dünyasının insan kaynakları alanında ortak vizyonda buluşması için gerekli tüm adımların atılacağını söyledi.

"İNSAN KAYNAKLARI GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ KURULACAK"

Toplantıda, Türkiye tarafından "Türk Dünyası İnsan Kaynakları Geliştirme Enstitüsü" kurma önerisi getirildi.

Bununla, insan kaynakları profesyonellerinin yetiştirilmesi, uluslararası ortak ve özel eğitim programlarının düzenlenmesi, genç yeteneklere yönelik lider gelişim programlarının oluşturulması, kuruluşlara insan kaynakları politikaları ve stratejileri konusunda rehberlik edilmesi ile alandaki yeni trendlerin belirlenmesi ve uygulanması için faaliyet gösterilmesi hedefleniyor.

Enstitü ile insan kaynakları alanındaki yenilikçi yaklaşımlar teşvik edilecek ve sektörün gelişimine öncülük edilecek.

Böylece, 2040 Türk Dünyası Vizyonu çerçevesinde insan kaynağının bilgi, beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesiyle Türk devletlerinde sosyo-ekonomik istikrarın artırılmasına katkı sağlanacak.

  • SPOT
  • Türk Devletleri Teşkilatı
  • İnsan Kaynakları
  • Semerkant etiketleri olabilir