18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Venezuelalı muhalif lider Juan Guaido: Askeri dahil her seçenek masada

Venezuela’da kendini devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı muhalif lider Guaido, CNN'e verdiği röportajda askeri dahil her seçeneğin masada olduğunu söyledi.

star.com.tr29 Ocak 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Venezuelalı muhalif lider Juan Guaido: Askeri dahil her seçenek masada

Venezuela’da kendini devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı muhalif lider Juan Guaido, ABD Başkanı Donald Trump ile birkaç kez telefonda görüştüğü ve Venezuela’daki sorunun çözümüne dair her seçeneğin masada olduğunu söyledi.

Amerikan CNN kanalına röportaj veren Guaido, Venezuela’daki son dönemde yaşanan kriz ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Venezuela’daki muhalefet hareketinin barışçıl geçişi sağlayabileceğini ve serbest seçimleri düzenleyebileceğini söyleyen Guaido, “Huzurlu bir geçişi ve sonucunda serbest seçimleri gerçekleştirebileceğimize eminiz” şeklinde konuştu.
 
ABD Başkanı Trump ile birkaç kez konuştuğunu belirten Guaido, kendisine olası bir askeri seçenek sorusu sorulduğunda ise, bütün seçeneklerin masada olduğunu söyledi.
 
ABD-VENEZUELA GERİLİMİ SÜRÜYOR
 
Venezuela Ulusal Meclis Başkanı muhalif Juan Guaido'nun ülkenin başkenti Caracas'ta düzenlenen Maduro karşıtı gösterilerde kendisini devlet başkanı ilan etmesi ve ilanın hemen ardından Trump’ın yazılı bir açıklama yayımlayarak Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıması iki ülke arasındaki tansiyonu artırmıştı.
 
Brezilya, Artantin gibi çok sayıda Güney Amerika ülkesi tarafından tanınan Guaido'ya Avrupa'dan da destek açıklamaları gelmiş; Türkiye, Rusya, Çin, Meksika, Küba ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya desteklerini ilan etmişti.