19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Vietnam Vizesi Nasıl Alınır

Çoğumuzun Vietnam – Amerika savaşından bildiğimiz Vietnam, Güneydoğu Asya nın tarihi

AA26 Ekim 2019 Cumartesi 00:00 - Güncelleme:
Vietnam Vizesi Nasıl Alınır

Vietnam Vizesi Nasıl Alınır

Çoğumuzun Vietnam – Amerika savaşından bildiğimiz Vietnam, Güneydoğu Asya nın tarihi ve kültürü ile öne çıkan en ilginç ülkelerinden birisidir. Gezginleri mesut edecek bir yerel yaşamı barındıran Vietnam, kuzeyde bulunan prinç tarlaları, vadileri, güney bölgesinde yer alan plajları, köyleri, tapınakları ile meşhurdur. Peki Vietnam vize istiyor mu ? Türk Hava Yolları’nın başlattığı direkt uçuşlar ile gezginlerin uğrak noktası haline gelen Vietnam’a seyahat etmeyi planlamadan önce Vietnam vizesi nasıl alınır bilmenizde fayda var. Vietnam vizesi aslında söylenildiği kadar zor olmayan, 2020 yılı itibari ile online alınabilen bir vizedir. Online Vietnam vize başvuru formu doldurularak alınabilen bu vize ortalama 10 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

Vietnam Vize Başvuru Formu

Şuan da sadece Vietnam merkezli Vietnam Rehberi şirketinin sunmuş olduğu online Vietnam vize başvuru formu sayesinde vietnamrehberi.com üzerinden vize başvurularınızı tamamlayabilirsiniz. Vize başvurunuz sonuçlanınca size email ile yollanan Vietnam vize onay mektubu, size Vietnam’a kapıda vize almanıza olanak tanımaktadır. Bu sayede konsolosluğa gitmeden, online olarak vize başvuru işlemlerinizi tamamlayabiliyorsunuz.

Vietnam’da Gezilecek Yerler

Vietnam’da gezilecek yerler denilence liste uzayıp gidebilir fakat siz gezginlerin en çok tercih ettiği ve sosyal medyada paylaştığı yerleri inceliyelim.

  • Ha Long Bay

120 kilometre boyunca uzanan ve Vietnamın kuzeyinde yer alan bir bölgedir. Ha Long Bay, Ejderhaların yeryüzüne indiği yer olarak tanımlanır. Vietnamda görülmesi gerekenlerin en başında Ha Long Bay gelmektedir. Binlerce ufak adaları, devasa büyüklükte olan mağraları, muhteşem deniz manzaraları, gölleri ve balıkçı köyleri ile adeta ütopya bir yerdir. Ha Long Bay ı ziyaret edenler Karayip Korsanları filminin içine girmişçesine gecesi ayrı gündüzü ayrı güzellikleri deneyimleyebilir. Çeşitli tekne turları ile günümüzde gezilebilen Ha Long Bay, yüzıllar öncesinde korsanların saklanma yeri olarak kullanılmaktaydı.

  • Hoan Kiem Gölü, Hanoi

Şehir için en önemli buluşma noktalarından biri olan Hoan Kiem Gölü, tarihi merkezleri arasında yerini almaktadır. Kılıç gölü olarak da anılan Hoan Kiem Gölü, halkın yoğun ilgi göserdiği tarihi Old Quarter içerisinde yer alır. Bu göl de daha önceleri kırala kılıcını geri verdiğine inanılan kaplumbağa yaşamaktaydı. Aynı zamanda Hanoi de görülcek yerler sıralamasında Ho Chi Minh anıtı ve savaş müzesi yer almaktadır.

  • Trang An – Tam Coc

Başkent Hanoi’ye 120km uzaklıkta bulunan Trang An bölgesi milli park içerisinde yer almaktadır. Burada kendinizi film setinde gibi hissedebilirsiniz. Çünkü bir çok savaş filmine ev sahipliği yapmış bu bölge de kayıklar ile mağaraların içinden geçerek bölgeyi yakından keşfedebilirsiniz.

  • Ho Chi Minh şehri – Saygon 

Eski adıyla Saygon, yeni adı ile Ho Chi Minh olan bu şehir, Vietnam’ın en büyük şehridir. Saygon ayrıca ülkenin finans merkezi olarak da kabul edilmektedir. Şehir merkezinde ki görülmesi gereken yerler ise Benh Thanh market, Savaş müzesi, Bağımsızlık sarayı ve Tren garıdır.

  • Mekong Delta

Vietnam’da hayat, Mekong Nehri’nin denize döküldüğü bereketli toprakların etrafında gelişmiştir. Ülkedeki tarım faaliyetlerinin yarısı burada gerçekleşmektedir. Doğal çeşitlilik açısından zengin bir bölge olan Mekong Deltası’na, karayolu yerine nehir üzerinden de ulaşım sağlayabilirsiniz. Vietnam turu denilince akla ilk gelen turlar arasında Mekong Delta yer almaktadır. Bu bölgeye yapılan tur programlarında genelde bot üzerinde gezinti ve çevrede yaşayan halkın yaşamını yakından tanımak ön plan tutulmaktadır.

  • Cu Chi Tünelleri

Ho Chi Minh şehrinde yer alan Cu Chi tünelleri, bölgeyi yeraltı tünelleri ile birbirine bağlayan muazzam bir ulaşım ağıdır. Bugün turistik gezi alanı olarak çok popüler olan Cu Chi tünelleri, Amerika Birleşik Devletleri’nin Vietnam’a saldırdığında kullanılmıştır. Tüneller Vietnam gerillaları tarafından karınca gibi çalışılarak hazırlanmıştır. Yakın tarihle ilgilenenler ve askeri filmleri sevenlerin ziyaret etmesi gereken eşsiz bir yerdir. Vietnam Rehberi aracılığı ile Vietnam vizesi başvurusu yapanlar bu tünellere düzenlenen turlara ücretsiz olarak katılabiliyorlar.

  • Da Nang

Orta Vietnam’da bulunan bu bölgeye ulaşım uçak veya tren ile yapılabilir. Son zamanlar da gezginlerin sürekli paylaştığı meşhur Golden Bridge – Altın Köprü bu şehirde yer almaktadır. Milli bir park içerisinde yer alan Altın Köprü turuna katılarak bölgeyi rehber eşliğinde gezebilirsiniz. Danang ayrıca gece hayatı ve resortları ile de ünlü bir sahil kasabası olduğundan çoğu turistin uğrak noktasıdır.

  • Hoi An

16. yy’da bölgenin dünyaya açılan limanı olan Hoi An, Güney Çin Denizi kıyısında yer alır. Eski şehir bölgesinde Çin kültüründen izleri barındıran dükkanlar bulunmaktadır. Eski şehir olarak adlandırılan bölge trafiğe kapalı olduğundan, sokaklar arasında yürüyerek şehri keşfedebilirsiniz. Da Nang şehrine 30km olan bu bölgeye otobüs veya taksi ile ulaşabilirsiniz.

  • Sa Pa Pirinç Terasları

Çin sınırına çok uzak olmayan bir bölgede yer alan Sa Pa, Vietnmın kuzeybatısında yer alır. Muong Hoa vadisinde pirinç tarlaları bulunmaktadır. Kuzey Vietnam halkının yaşamlarını gözlemleyebileceğiniz en iyi yerler arasında yer alır. Güneydoğu Asya nın başka yerlerde göremiyeceğiniz dağ halkları burada yaşar. Ayrıca pirinç dışında Güneydoğu Asya’nın en yüksek dağı olan Fansipan Dağı’na ev sahipliği yapmaktadır.

  • Phu Quoc

Vietnam daki en büyük ada olan Phu Quoc adası, Kamboçya ve Thailand sınırında bulunmaktadır. Adada tropikal ormanlar, mercan rasifleri ve büyük plajlar yer almaktadır. Dalış için ideal olan bu ada, buraya gelen herkesi kumsalları ile büyülemektedir.

  • Mui Ne

Mui Ne, 10 yıl öncesine kadar sessiz sedasız bir balıkçı kasabasıydı. Ülkenin en popüler yerlerinden biri olmasının nedeni su sporları ile ilgilenen gezginler tarafından keşfedilmiş olmasına dayanmaktadır. Ayrıca geniş kumsalları ile gün batımı izlemek isteyenler için avantaj sağlarken rüzgar sörfü yapmak için çok uygun hava şartları bulunmaktadır. Bölgeye Ho Chi Minh – Saygon şehrinden otobüs ile ulaşabilirsiniz.