25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Yeni Zelanda'da yaşanan katliam sonrası bir Avustralyalıdan duygulandıran not: Olanlar için üzgünüm. İslam'a saygı duyuyorum

Yeni Zelanda'da 50 kişinin şehit olması ve 50 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan terör saldırısı sonrası tüm dünyadan Müslümanlara destek açıklaması yapıldı.

TM Dijital Haber Merkezi17 Mart 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Yeni Zelanda'da yaşanan katliam sonrası bir Avustralyalıdan duygulandıran not: Olanlar için üzgünüm. İslam'a saygı duyuyorum
Dün akşam saatlerinde İstanbul'da bulunan Emirgan Camii'nin kapısına ise bir çiçek üstüne yazılmış not asıldı.
 
Okuyanları duygulandıran notta," Olanlar için çok üzgünüm. Özür dilerim. İslam'a saygı duyuyorum. Dininiz çok güzel. Bir Avustralyalıdan." ifadelerine yer verildi.
 
HOLLANDA'DA BİR GENÇ: BİR ŞEYLER YAPMAM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
 
Hollanda'da ise Yeni Zelandalı bir genç katliam sonrasında elinde çiçeklerle bir camiye giderek imama ve cemaate sarılarak ağladı.
 
Kameralara yansıyan görüntülerde gencin, "Ne yapacağımı bilemiyorum ama o insanlar için bir şeyler yamam gerektiğini düşündüm ve geldim." ifadeleri duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
 

"AVUSTRALYA'DA YAŞIYORUM VE MÜSLÜMANLARIN YANINDAYIM" 
 
Katliam sonrası dünyanın pek çok yerinden Müslümanlara destek açıklaması gelirken, Avustralyalı bir adam ise ezan okunduğu sırada bir video çekerek, ""Avustralya'da yaşıyorum ve dünyadaki bütün Müslümanların yanındayım. Christchurch saldırısını düşünürken ezan sesi çalmak istedim. Dindar bir kişi değilim, o yüzden umarım bu yaptığım saygısızlık değildir. Tamamen dayanışma duygumu göstermek istedim." notunu paylaştı.