25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

‘Yeşil gözlü Afgan kızı' Gula İtalya'ya gitti

İtalyan hükümeti, genç bir kızken National Geographic'in kapağında yer alarak ünlenen ‘yeşil gözlü Afgan kızı' Şarbat Gula'nın, Afganistan'dan tahliye edilerek İtalya'ya geldiğini duyurdu.

DHA26 Kasım 2021 Cuma 12:26 - Güncelleme:
‘Yeşil gözlü Afgan kızı' Gula İtalya'ya gitti

İtalyan Hükümeti Bakanlar Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Afgan vatandaşı Şarbat Gula'nın ülkenin başkenti Roma'ya geldiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Şarbat Gula, 1985'te Pakistan'ın Peşaver kentindeki bir mülteci kampında genç bir kızken Steve McCurry tarafından çekilmiş bir fotoğrafının National Geographic'in kapağında yer almasıyla ünlendi.

"Gula, Afganistan ve halkının o sırada içinden geçmekte olduğu tarihteki değişimleri ve çatışmaları sembolize etmeye devam etti" ifadelerine yer verilen açıklamada, geçen Ağustos olaylarından sonra Gula'nın ülkesini terk etmesi için sivil toplum ve Afganistan'da çalışan kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından İtalyan hükümetine iletilen yardım talebinin olumlu karşılandığı ve Afgan vatandaşları için yürürlükte olan daha geniş çaplı bir tahliye programı kapsamında Gula'nın başkent Roma'ya getirildiği belirtildi.