25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Zelenskiy: Rusya Ukrayna'ya saldırıyı onayladı

Reuters'ın haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 'Rusya Ukrayna'ya saldırıyı onayladı, Putin görüşme davetime yanıt vermedi' dedi. Zelenskiy,'Savaşa ihtiyacımız yok, ne soğuğuna, ne sıcağına, ne de hibrid olanına' ifadesini kullandı.

24 Şubat 2022 Perşembe 02:08 - Güncelleme:
Zelenskiy: Rusya Ukrayna'ya saldırıyı onayladı

Reuters'ın haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Rusya Ukrayna'ya saldırıyı onayladı, Putin görüşme davetime yanıt vermedi" dedi. Zelenskiy,"Savaşa ihtiyacımız yok, ne soğuğuna, ne sıcağına, ne de hibrid olanına" ifadesini kullandı.

UKRAYNA, BM GÜVENLİK KONSEYİNİ TEKRAR ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Bu arada yaşanan bütün gelişmelerle birlikte; Ukrayna, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ni, ülkenin doğusundaki ayrılıkçı sözde yönetimlerin Rusya'dan yardım istemesi üzerine tekrar acil toplantıya çağırdı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Twitter hesabından, Rus yanlısı ayrılıkçıların askeri yardım için Rusya'ya yaptıkları son çağrıyla ilgili olarak BM Güvenlik Konseyi'nin acilen toplanmasını talep ettiğini duyurdu.

Kuleba, paylaşımda, "Ukrayna, Donetsk ve Luhansk'taki Rus işgal yönetimlerinin, güvenlik durumunun daha da tırmanması anlamına gelen askeri yardım sağlanması talebiyle Rusya'ya yaptığı başvuru nedeniyle BM Güvenlik Konseyi'nin acil olarak toplanmasını talep etti." ifadesini paylaştı.

Rusya'nın, Ukrayna topraklarındaki Donetsk ve Luhansk sözde yönetimlerin bağımsızlığını tanıması üzerine BM Güvenlik Konseyi, yine Ukrayna'nın çağrısı ile 21 Şubat gecesi saat 21.00'de acil toplanmıştı.