18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Zelenskiy'nin çağrısına Putin'den cevap

Rusya Devlet Başkanı Putin'e seslenen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 'Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım.' dedi. Zelenskiy'nin çağrısına cevap veren Putin ise, Ukrayna ile üst düzey müzakerelere hazır olduğunu açıkladı.

AA25 Şubat 2022 Cuma 14:37 - Güncelleme:
Zelenskiy'nin çağrısına Putin'den cevap

Rusya'nın Ukrayna'daki harekatının ikinci gününde taraflardan karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bugün yaptığı açıklamada Rusya ile görüşebileceklerini belirtirken "Rusya'yla konuşmaktan korkmuyoruz, ülkemiz için güvenlik garantileri hakkında, hiçbir şey hakkında konuşmaktan korkmuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamadan saatler sonra Kremlin'den gelen yanıtta "Görüşme talebini not ettik" denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Moskova'nın Zelenskiy'in teklifini inceleyeceğini, Kiev'den beklentilerinin olduğunu da sözlerine ekledi.

Zelenskiy de bu açıklamanın ardından Rus lider Putin için "Müzakere masasında bana katılmasını teklif ediyorum" ifadesini kullanarak diplomasi çağrısını yineledi.

KREMLİN: RUSYA, UKRAYNA İLE GÖRÜŞMELER İÇİN MİNSK'E HEYET GÖNDERMEYE HAZIR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Ukrayna ile müzakereler için Minsk'e heyet göndermeye hazır olduğunu bildirdi.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in tarafsızlık statüsünü müzakere etmekten yana açıklama yaptığını hatırlattı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonun amacını ayrılıkçı yönetimlere yardım etmek, Ukrayna'yı Nazizm'den ve militarizmden arındırmak olduğunu söylediğini hatırlatan Peskov, bunun aslında tarafsız durumun ayrılmaz bir bileşeni olduğuna dikkati çekti.

Peskov, "Bu kapsamda Zelenskiy'in teklifine cevaben Vladimir Putin, Ukrayna heyetiyle müzakereler için Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Başkanlığı İdaresi temsilcileri düzeyinde Minsk'e bir Rus heyeti göndermeye hazır." ifadelerini kullandı.