Konferansla ilgili bilgi veren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kocabaş konferansı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yanısıra; YÖK'ten, Manisa, Aydın ve İzmir'deki üniversitelerden gelecek akademisyenler, yerel yönetimlerden gelecek üst düzey katılımcılar ile 20 ülkeden gelecek akademisyenin takip edeceğini bildirdi. Dünya enerji kaynaklarının kullanımı konularının her dönemde tartışılan konuların başında geldiğini, konferansta bu alanlardaki yetkin bilim insanlarının enerji kaynaklarının kullanımını masaya yatıracağını ifade eden İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, Yaşar Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknolojisinin de akademik ve idari düzeyde katkıda bulunduğunu ifade etti.
"BÖLGESEL İŞBİRLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"
Prof. Dr. Kocabaş , "Konferansta enerji politikaları, enerji güvenliği, enerji idaresi gibi konuları dünyanın 20 ülkesinden gelen akademisyenler tarafından ele alınacak. Bölgesel işbirliğini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yerel yöneticileri de bu önemli konferansa davet ettik. Özellikle panel tartışmalarında onların karşılaştıkları sosyal ve teknik problemlerin bilim adamlarına aktarılması onların da bunlardan kendi çalışmaları için yön tayinini hedefliyoruz" diye konuştu.
"İZMİR'DE EVSAHİPLİĞİ YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUZ"
Üniversite olarak İzmir'de böyle uluslararası kongreye evsahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, Oturum başkanlığından teknik sunumlara kadar Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de dahil edildiği bir bilimsel ekip oluşturduklarını açıkladı.
"GIDA GÜVENLİĞİ DE DOLAYLI OLARAK BAŞLIKLARIN İÇİNDE YER ALIYOR"
Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, " İKÇÜ Öğretim üyeleri olarak 8-10 tane bildirimiz olacak. Yaklaşık elli kadar da poster sunumu olacak. Hem bugünün evrensel ihtiyaçlarına yönelik hem de özellikle ülkemizin ve üniversitemizin bulunduğu bölgeye yönelik güzel bir tema işliyoruz. Hedef tema şudur: Su ve enerji güvenliğinizi nasıl sağlarsınız? Bugün ve yakın gelecekte hatta uzak gelecekte ülkenizin su ve enerji güvenliğini nasıl sağlarsınız? Konferanstaki hedeflenen nokta tüm dünyanın hassasiyetle üzerinde durduğu enerji güvenliği, su güvenliği ve gıda güvenliği konularının bilimsel platformda ele alınmasıdır. Su ve enerji doğrudan temanın içerisinde yer alırken; gıda güvenliği dolaylı olarak başlıkların içinde yer alıyor. Şunu ifade etmek isterim ki; toprağınızı ve su kaynaklarınızı kirlettiğiniz andan itibaren, sağlıklı gıda üretilemez" dedi