19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Altın Güvercin'de Çıta Yükseldi

Bu yıl 21. kez düzenlenen Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması, eski görkemli günlerine geri döndü.

ZAFER HACISALİHOĞLU24 Haziran 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Altın Güvercin'de Çıta Yükseldi
Yapımı tamamlanan Gazibeğendi'de gerçekleştirilen muhteşem tanıtım kokteyli, meydan konserlerinde izdiham yaratan birbirinden ünlü sanatçıları ve Kuşadası Efes Kongre Merkezi'ndeki görkemli final gecesiyle eski ritminin de üstüne çıkan Altın Güvercin, finaldeki gelecek vaat eden sanatçıları ile yine Türk pop müziğinin gündemine sundu.

Demet Akalın, Kıraç, Bengü, Fettah Can, Haluk Levent ve Halil Sezai'nin verdiği meydan konserlerinde İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı büyük kitlelere ev sahipliği yaptı, hınca hınç doldu. Öte yandan yüzlerce beste arasından ön jüri tarafından seçilen ve aralarında Deniz Seki ve İlhan Şeşen gibi ünlü isimlerin bestelerinin de bulunduğu 10 eser, büyük finalde Türkiye'nin huzuruna çıktı. Sunuculuğu üstlenen İzel aynı zamanda konser verirken, pop müziğin ünlü isimlerinden Kenan Doğulu, Barış Manço Onur Ödülü kazandığı gecede, Kuşadalılarla buluştu. Yarışma kapsamında TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy'a yaşam boyu başarı ödülü ve fahri hemşerilik beratı verildi. Yarışmada birinci olan Neslihan Demirtaş ile ikinci Selen Bağcı ve üçüncü Erdinç Erişmiş gibi çok yetenekli besteci ve yorumcuları Türk kamuoyu ile buluşturan Altın Güvercin'in kanat sesleri bu yıl daha net duyuldu.



Yapımı yeni tamamlanan ve Avrupa'nın en büyük kongre merkezleri arasında yer alan Kuşadası Efes Kongre Merkezi'ndeki görkemli final gecesinin ardından bir açıklama yapan ve 5 gün süren Altın Güvercin etkinliklerini değerlendiren Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, bu yıl Altın Güvercin'in geçmiş yıllardaki başarılarının önüne geçtiğini söyledi. 21. yılı büyük bir gururla ve görkemli bir şekilde kutladıklarını kaydeden Başkan Altungün, "Gerek yarışma gerek festival bölümlerinde bu yıl çıta iyice yükseldi. Altın Güvercin Türk müzik sektörüne tekrar ciddi katkı koymaya başladı ve gerçekten çok ünlü isimleri Kuşadası'nda buluşturdu. Altın Güvercin yeniden eski cazibesine kavuştu. Kuşadası ardık turizmle, müzikle, güzelliklerle anılıyor, olumsuzluklarla değil. Görevde bulunduğumuz 4,5 yılı aşkın süre boyunca yaptığımız çalışmalarla, Kuşadası'nın imajına büyük darbe vuran olumsuzluklara sünger çektik ve önümüze bakıyoruz. Tüm çabamız bunun için. Altın Güvercin'in kesintisiz olarak yıllar boyu Kuşadası semalarında kanat çırpmaya devam etmesini temenni ediyorum ve belediye olarak üzerimize düşeni yine yapacağız" dedi.