18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Altınoluk Limanı genişletilecek

Altınoluk sahili çevre düzenlemesi, Burhaniye Taylıeli Amfi Tiyatro ve Ayvalık Cunda köprüsünde incelemelerde bulunan Başkan Uğur, Körfez bölgesinin Büyükşehir yatırımları ile cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

24 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Altınoluk Limanı genişletilecek

 

Balıkesir Edremit ilçesine bağlı Altınoluk sahilinde liman genişletme çalışmalarına başlanacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Altınoluk sahili çevre düzenleme ve iskele yapım işini, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte inceleyen; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bursa 4. Bölge Müdürü Fuat Canal ve Şube Müdürü Muhtesin Sevinç, limanın daha kullanılabilir ve elverişli hale getirmek hacim büyütme çalışmaları yapılacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapılar Genel Müdürlüğü tarafından zemin dolgu çalışmaları yapılan Altınoluk sahil şeridi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş ve belediye tarafından sahile yeni bir plaj ve kordon kazandırılmıştı. Mevcut limanın ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle gelen talepleri değerlendiren bakanlık yetkilileri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçerek gerekli etüt çalışmalarına başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bursa 4. Bölge Müdürü Fuat Canal ve Şube Müdürü Muhtesin Sevinç, başkan Ahmet Edip Uğur ile birlikte sahil şeridinde incelemelerde bulundu.

BAŞKAN UĞUR:ALTINOLUK LİMANHACMİ BÜYÜYECEK

Altınoluk sahil ve limanını daha kullanışlı ve elverişli hale getirmek istediklerini söyleyen Başkan Uğur, yaptığı açıklamada, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapılar Genel Müdürlüğü’nün yaptığı sahil tahkimatından sonra, üzerindeki düzenlemeyi Büyükşehir Belediyesi olarak yaptık. Ahşap zeminler, şezlonglar, şemsiyeler ve modern kordonuyla güzel bir çalışma oldu. Limanı da daha kullanılabilir ve elverişli bir hale getirmek istiyoruz.  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bursa 4. Bölge Müdürümüz ve yetkililer ile bugün burada saha incelemelerimizi yaptık. İnşallah mevcut olan kıyıya dik 90 metre uzunluğundaki tahkimat, 30 derecelik bir açı ile 60 metre daha uzayacak. Tamamen lodoslara, fırtınalara, dalgalara kapalı bir hale getirilecek. Bu sayede de limanın hacmi büyüyecek. Daha fazla tekne yanaşabilecek. Lodostan, mevcut balıkçı barınağımızdaki kayıklar da artık etkilenmeyecek. 

Altınoluk, daha yaşanabilir bir hale geliyor. Bugün bu yapılan işleri ve yapılacak olanları inceleyip görüşmeler yaptık. Kontrollerimizi gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki sezon daha düzenli, daha iyi kullanılabilir bir Altınoluk’u biz hemşerilerimize vaat ediyoruz” diye konuştu. Altınonluk’taki temasların ardından, bakanlık yetkilileri bölgeden ayrılırken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve belediye yetkilileri, Edremit Körfezi’nde incelemelerini sürdürdü.

AMFİ TİYATRO YAKINDA HİZMETTE

Başkan Uğur, Burhaniye’de yapımı tamamlanan, 5 bin kişilik bölgenin en büyük amfi tiyatrosunu ziyaret etti. Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın da katıldığı ziyarette, Başkan Ahmet Edip Uğur, Taylıeli Mahallesi üstünden, Madra Dağı eteklerinde konumlandırılan Körfez manzaralı amfi tiyatronun yakın zamanda hizmete açılacağını bildirdi.

CUNDA KÖPRÜSÜ’NDE SON DOKUNUŞLAR  

Başkan Uğur ve beraberindekiler, daha sonra Ayvalık’ta yapımı tamamlanan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan Cunda Köprüsü’ne giderek incelemelerde bulundu. Köprünün üst ve alt kısımlarında incelemeler yapan başkan Uğur, araç geçiş yolundaki yüksekliğin artırılmasını istedi. Denizdeki dolgu maddesinin kaldırılmasıyla iç deniz sirkülasyonu sağlanan, 6 buçuk metre yükseklikteki, altından aynı anda 4 tekne geçebilecek kemerleri bulunan ve 300 metre uzunluğunda olan 20 metre genişliğe sahip Cunda Köprü, vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılanıyor.