Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında yer alan, Babadağ'dan 2013 yılının ilk sekiz ayında yapılan uçuş sayısı bu yılda geçen yılın rakamlarını geride bıraktı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Güçbirliği şirketince Babadağ'ın işletmesinin alınmasının ardından yamaç paraşütü uçuşlarının daha sağlıklı yapılması için çaba sarf ediliyor. Kalkış pistlerinin parke döşenmesi, sporcuların ihtiyaçlarının giderilmesi için iyi ortamlar oluşturulması, sağlık ekibi ve ambulans bulundurulması, yolun en sıkıntılı bölümünün parke kaplanması gibi çalışmalar, yamaç paraşütü uçuşları için Babadağ'ı her geçen gün daha fazla tercih edilir konuma getiriyor.
Fethiye Güç Birliği Tur. Tan. Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, uçuşlar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2013 yılında Babadağ'dan uçuşların geçen yılı geçerek rekor seviyeye çıkacağını beklediklerini söyledi. Akif Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü: "Fethiye Güç Birliği Tur. Tan. Tic. Ltd. Şti tarafından işletilen Babadağ Mesire ve Hava Sporları Merkezinden 2013 yılının ilk sekiz ayında 2011 ve 2012 senelerinden yüzde 25 oranında artış yaşandı. Bu artışın yıl sonuna kadar devam edeceğini ve atlayışların 65 binin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Teleferik projesi ve yeni pistler için çalışmalar sürüyor. Devam eden çalışmaların tamamlanmasının ardından Babadağ, 12 ay uçuş yapılabilen dünyanın en önemli uçuş merkezi olacak. Okul ve kulüp sporcularını bölgemize çekmek için yurtiçi ve yurt dışında ciddi bir çalışma süreci içine gireceğiz. Yamaç paraşütü şirketleri kış aylarında da faaliyetini sürdürebilecek. Yaşanacak hareketten Fethiye ve Ölüdeniz'deki tüm esnaflar faydalanacak" dedi.
BABADAĞ'A PARKE YOL YAPILIYOR
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan Babadağ yolundaki sorunlara kalıcı çözüm bulmak amacı ile Fethiye Karayolları 131. Şube Şefi Osman Doğru'ya yaptığı ziyarette de şunları söyledi: "Stabilize olan yolun bakımını her ay yaptıklarını, 2013 yılı Ağustos ayında bakım için 20 Bin TL harcandığını, yolun yapısı nedeniyle hızlı gidilmemesi gerektiğini şu an ki kullanım şartları ile ne kadar bakım yaptırsak yaptıralım bakım yapıldıktan sonra 3 günde yol eski haline dönüyor" diyerek "Babadağ'a giden yolun orman yolu olduğunu ve daha önce asfalt yapmak için girişimde bulunduklarını, Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından yolun asfalt yapılmasına izin verilmediğini kaydetti. Arıcan, yolun sadece 4 kilometresini parke ile kaplayabileceklerini belirterek, "Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) bir proje yazdık. Projenin eylül ayında onaylanmasını bekliyoruz. Proje kapsamında bu yolun 4 kilometresi daha parke ile kaplanacak. Geriye yaklaşık 4 kilometre bu şekilde kalacak. Böylece 8 kilometrelik stabilize bozuk yolu, 4 kilometreye indirmiş olacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda da imkanımızın elverdiği ölçüde yolun kalanını da yapmayı arzuluyoruz" diye konuştu.