19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bu buluşmalar ilham aşılıyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‹İlham Veren Buluşmalar› eğitim etkinliğinde Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal ile öğrencileri bir araya getirdi.

17 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Bu buluşmalar ilham aşılıyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘İlham Veren Buluşmalar’ etkinliğiyle öğrencilere vizyon katan örnek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu›nda düzenlenen ‹İlham Veren Buluşmalar› etkinliği kapsamında Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal, İzmir Kız Lisesi ve Namık Kemal Anadolu Lisesi 9. sınıf  öğrencileriyle buluştu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, “Teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde gerek toplumlar gerekse de bu değişime ayak uydurmak noktasında çağın gereklerini doğru tespit edip adımları bu yönde atmamız gerekiyor” dedi. 

“Çoğunuzun ancak üniversitede karşılaşabileceği  fırsatı sizlere lisede sunmak istedik” diyen İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, “Böylece 

geleceğinizi planlarken vizyoner bir bakış açısıyla ilgi ve yetenekleriniz doğrultusunda sizin en uygun tercihleri yapabilmenizi hedefledik” konuştu. “Artık teknoloji eğitimin de içinde, bugün eğitimde dijital dönüşümü yaşıyoruz” diye sözlerine başlayan Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal ise, “Ayağımız toprağa basabilsin diye teknolojiyi kullanalım” dedi. Köksal, “Eğitimin kişiye özel olması çok önemli, herkes kendi anlama hızında bilgiye ulaşıp sindirebilmeli, artık satın alınan ürün değil, deneyim. Günümüz teknolojisinde büyük verinin ve veri analizi önem kazanıyor. Bu büyük veriyi analiz edebilen bir nesle ihtiyaç var” dedi. 

DÜN BUGUN YANYANA 

Khan Academy’nin ilk uluslararası ofisinin ülkemizde açıldığının altını çizen Köksal, bunun sebebinin teknolojiyi iyi kullanan güçlü bir genç nüfusumuzun olmasına bağlı olduğunu kaydetti. Bilginin ihtiyacı olan herkese ücretsiz ulaşması gerektiğini ifade eden Köksal, Khan Academy’nin kar amacı gütmediğini, tüm videoların tamamen ücretsiz olduğunu ve isteyen herkesin erişebildiğini söyledi. Alp Köksal, “Bugünün çocuklarını dünün yöntemleriyle eğitirsek yarınlarından çalarız” ifadesiyle sözleriyle tamamladı.