23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Denizlililer Bakanını Karşıladı

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı revize kabine listesinde Ekonomi Bakanı oldu. Ekonomi Bakanlığı görevine getirilen Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci bu kararın hemen ardından ilk iş olarak memleketi Denizli’yi ziyaret etti.Bakan Zeybekci, “İlk ziyaretimizi Denizli’ye yapmamız kadar anlamlı bir şey olamaz. Çınar meydanı zaten bizim meydanımız. Burası bizim evimiz. Evin içinde şöyle bir dolaşmak lazım” dedi.

MURAT ACAR27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Denizlililer Bakanını Karşıladı
AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı revize kabine listesinde Ekonomi Bakanı oldu. Açıklama Denizli’de ve Zeybekci’nin evinde büyük bir sevinç dalgası yaratırken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gerçekleştirilen törenle Bakanlık görevini Zafer Çağlayan’dan devraldı. Ekonomi Bakanlığı’na getirilen Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci bu kararın hemen ardından ilk iş memleketi Denizli’ye ziyaret programı yaptı. Nihat Zeybekci, Denizli’de resmi bir törenle karşılandı. Karşılamaya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, PAÜ Rektörü Prof. Hüseyin Bağcı, AK Parti İl Başkanı Avni Örki, AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ahmet Kayhan, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Aracı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kılınç, AK Parti Merkezefendi Belediye Başkan aday adayları Adem Oklu, Şamil Çınar, AK Parti Pamukkale Belediye Başkan aday adayı Nilgün Ök, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör, partililer ve vatandaşlar katıldı. Zeybekci, “Sizleri görmek duyguların en güzeli. Denizli bizim kara sevdamız. Denizli’ye her geldiğimizde burnumuzun direği sızlar. Bugün de yine öyle. Sabahtan akşama kadar gelip gitsek yine aynı duygulardayız. Bu güzel günümüzün hayırlı bir başlangıç olmasını diliyorum. Denizli’miz için, memleketimiz için, hükümetimiz için hayırlı olsun. Duygular çok yoğun. İlk ziyaretimizi Denizli’ye yapmamız kadar anlamlı bir şey olamaz. Çınar Meydanı zaten bizim meydanımız. Burası bizim evimiz. Evin içinde şöyle bir dolaşmak lazım. Dostlarla kucaklaşmak lazım” diye konuştu.

“KARNESİNİ ALAN ÇOCUKLAR GİBİ HEMEN EVE GİTMEK İSTEDİM”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ziyaretinin ilk durağında Delikliçınar Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. Bakan Zeybekci, yoğun bir kalabalık tarafından Delikliçınar Meydanı’nda sevgi gösterileriyle karşılandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci halka “Karneyi alıp bir an önce eve gitmek isteyen çocukların heyecanı gibi ben de bir an önce eve gitmek istedim, Denizli’ye gelmek istedim. Her geldiğimde bin yıldır gelmemişim gibi hissediyor, o özlemle o hasretle geliyorum” diye seslendi.

“EFSANE BAŞKAN OLARAK TARİHE GEÇTİ”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Delikliçınar Meydanı’nda yaptığı konuşmada Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin efsane bir başkan olarak tarihe geçtiğini söyledi. Zolan “Bu mübarek günde Denizli’de ayrı bir güzellik yaşıyoruz. Tarihe altın harflerle yeni bir yazı yeni bir not düşüyoruz. Bugün Denizli’mizin gururu Sayın Nihat Zeybekci’nin bakan olduktan sonra Denizli’mize ilk ziyaretini sizlerin bu coşkusuyla kalabalığıyla karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli ağabeyim, önceki dönem belediye başkanımız Denizli’mize birçok hizmetler yaptı. Denizli’mizi ilklerle tanıştırdı. Denizli’mizi büyük köyden büyük şehre getirdi. Denizli’de tarih yazdı ve efsane başkan olarak tarihe geçti. Ben şu anı hayal etmiştim. Allah’ım şükürler olsun ki bunu hep beraber gördük. Denizli’mize hizmet eden Nihat Zeybekci ağabeyimiz, bakanımız inşallah bundan sonra ülkemize hizmet edecek. Ekonomimizi daha iyiye daha güzele götürecek. Tekrar hayırlı olsun, Allah mahcup etmesin” dedi.

“BELEDİYECİLİKTE TARİH YAZDI”
Denizli Milletvekilleri adına konuşan Mehmet Yüksel belediyecilik anlamında Zeybekci’nin Denizli’de tarih yazdığını yineledi. Yüksel “2013 yılı bize çok uğurlu geldi. Çok şükür 2013 yılında Denizli’miz büyükşehir oldu. Ve her dönem kısa süreli bakanlıklar oldu. Ama hiçbirinden Denizli tatmin olmadı. Mutlaka o görev alan değerli bakanlarımız da Denizli’ye karınca kararınca hizmetler yapmışlardır. Onlardan da Allah razı olsun. Ancak bu defa gönlümüzün sultanı değerli kardeşim hem belediye hizmetlerinde, hem ihracatçılar birliği başkanlığı döneminde, gerekse kendi meslek hayatında daima başarılı olmuş ve belediyecilikte Denizli’de ve Türkiye’de tarih yazmıştır” dedi.

“DENİZLİ’NİN BAŞARAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK”
Vali Abdülkadir Demir’ de yaptığı konuşmasında Denizli’nin başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını söyledi. Demir “Denizli için bugün tarihi bir gün. Çınar Meydanı her zaman tarihe tanıklık etmiş bir meydan. Bugün de gerçekten Denizli’miz için çok özel bir gün. Denizli insanı sadece bölgede değil, Türkiye’de, belki de dünyada çalışkanlığı ile bilinen insanlardan oluşan bir şehir. Bu şehrin sokaklarında her noktasında sayın bakanımızın emeği var. Denizli’nin önünde çok büyük hedefler var. Bu projelerin de fikir babası yine sayın bakanımız. 2013 yılı çok bereketli bir yıl oldu. 2014 yılı artık bunları katlama yılı olacak. Çünkü artık arkamızda sayın bakanımız Nihat Zeybekci var. Bu şehrin başaramayacağı hiçbir şey yok” dedi.

SON SÖZ ZEYBEKCİ’DE “BU SEVDA BİTMEZ”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Denizli’miz hep bizlerle beraber oldu. Her ne yaptıysak sizlerle beraber yaptık” sözleriyle seslendi. Denizli sevdasının asla bitmeyeceğini kaydeden Bakan Zeybekci “Sizleri görmek dünyanın en güzel şeyi. Her geldiğimde bin yıldır gelmemişim gibi hissediyor, o özlemle o hasretle geliyorum. Bu arada çok değerli başbakanımızın selamları var sizlere. Allah utandırmasın. Denizli’miz hep bizlerle beraber oldu. Her ne yaptıysak sizlerle beraber yaptık. Bugün bu millete hizmet etmenin karşılıklarını hep aldık. Şurada 200 metreyi inanın 1 saatte zor yürüyoruz. Bu, ülkeye hizmetkar olmanın en büyük ödülüdür. Bütün bunları sizlerin destekleri ile yaptık. 2004 yılında hizmete talip olup da belediye başkanı olduğumuzda rahatsız etmediğimiz bir yeri kalmadı. Her yeri kazdık. Denizli sabretti. Ama inanın Denizli Türkiye’nin en güzel şehri haline geldi. Size olan hizmet sevdamız, bu şarkı, bu türkü, bu sevda bitmez. Ve bitmeyecek de inşallah. Bakanlığı devraldık, devir teslim töreninde buradaki STK başkanlarımız, çok değerli arkadaşlarımız, valimiz, il başkanımız bizi yalnız bırakmadı. Ama hani böyle karneyi alıp bir an önce eve gitmek isteyen çocukların heyecanı gibi ben de bir an önce eve gitmek istedim, Denizli’ye gelmek istedim” diye konuştu.