19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

DEÜ Güneş Enerjisi Eğitimi Programı başlatıyor

Fotovoltaik Güç Personeli Sertifika Programı›nın, güneş enerjisi alanında uzman ve doğru bilgiye sahip personellerin yetiştirilmesine katkı sağlayacağını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Özlem Çakır, üniversitenin bu alanda birçok projeye imza attığını söyledi.

6 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
DEÜ Güneş Enerjisi Eğitimi Programı başlatıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM)ve Deer Mühendislik işbirliğinde, güneş enerjisinden daha fazla yararlanmak, donanımlı ve kalifiye işgücü yetiştirmek amacıyla sertifikalı eğitim programı başlatılıyor. DESEM’de 9-13 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenecek eğitim programına sektör temsilcileri ile mühendis ve öğrenciler katılabilecek.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının, ülkeler açısından büyük önem taşıdığını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Özlem Çakır, “Yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomik değer haline dönüşmesi ve gelecek nesillere aktarılması, deneyimli ve çağa uygun bilgilerle donanmış personellerle sağlanacak. Doğanın bize sunduğu bu ayrıcalığı, en verimli şekilde kullanmalı ve maksimum fayda elde etmeliyiz. Bu açıdan güneşten faydalanma noktasında sahip olduğumuz bilgi birikimi ve tecrübeyi kursiyerlerle paylaşarak onların gelişimlerine katkı koyacağız” dedi.

UZAKTAN EĞİTİM İMKANI

Güneş enerjisi sektöründeki faaliyetlerin bilimsel veriler ışığında yapılması gerektiğini kaydeden Deer Mühendislik Kurucu Ortağı İbrahim Uğur ise, “Teorik konuların anlatımının ardından güneş enerjisi santralinde bir günlük uygulamalı eğitim verilecek. Kurs sonundaki sınavı başarıyla bitiren kursiyerler sertifika almaya hak kazanacaklar” diye konuştu.

Uğur ayrıca, sertifika programının uzaktan eğitim modeliyle desteklendiğini, kursiyerlerin internet eğitimlerinin ardından uygulama eğitimi için İzmir’e gelerek sertifika alabileceklerini kaydetti.