12 Mayıs 2025 Pazartesi / 15 Zilkade 1446

Etin en güzel yeri: Akbıyık Et

Atadan kalma kasap geleneğini sürdüren bir aile mirasının gözde markası Akbıyık Döner Limited Şirketi, günde 130 kilogram döner tüketiminin adresi Çamdibi’ndeki restoranda, ette damaklara kurduğu “tahtla”, uğrayanların vazgeçilmez adresi olmayı başarıyor. Akbıyık, “amiral gemisi” döner menülerine, birbirinden lezzetli köfte ve çorbaları da ekledi.

28 Şubat 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Etin en güzel yeri: Akbıyık Et

Bazı lezzetler vardır, gelip geçer; bazı tatlar vardır damağınızda yer eder. İşte ‘damak tahtı’nıza oturdu mu, yerini başkalarına zor bırakan bir adres Akbıyık Döner Limited Şirketi. Ödün vermediği lezzetinin özünü, Çamdibi’nde 1980’li yıllarda bir kasap dükkanının kuruluş heyecanından alan, deneyimini ise 21 Haziran 2009’da küçük bir dönerciden bugünlere bir miras gibi taşıyan Akbıyık Döner Restoran, kalitesiyle bir iddianın sahibi. Bu iddiayı markalaştırma ve vazgeçilmez lezzetini tüm İzmir’e yaygınlaştırma hedefindeki Akbıyık Döner, aynı zamanda tam anlamıyla örnek bir kardeş dayanışmasının adresi.

LEZZETİN BEŞ HALİ

Ata dedelerinin Balkanlar’da Karadağ’dan başlayan hayat yolculuğunda, anayasanın değişmez maddeleri kadar önemli tek bir hayat düsturları olmuş: Çalışmak, daha çok çalışmak,   özgün olanı ve daha iyisini yapmak. Her biri bu sorumluluğu gerçekleştirme sürecinde ayrı bir görev alan Yılmaz, Yıldız, Yasin, Yalçın ve Cihan Akbıyık kardeşler, restoranda artık kendilerini kanıtladıkları ve aranan damak tadı olmayı başardıkları döner menüleriyle mirasa sahip çıkmanın onurunu yaşıyor.