19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

‘Girişimcilik ve inovasyon’ ders oldu

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve ülkemizde Yaşar Üniversitesi koordinatörlüğünde 3 yıldır sürdürülen Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ KA2: Stratejik Ortaklık Projesi ENOVA, Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen kapanış semineriyle tamamlandı.

27 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
‘Girişimcilik ve inovasyon’ ders oldu

Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağrı Bulut koordinatörlüğünde yürütülen “Avrupa’da Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Eğitimi” konulu projenin kapanış seminerine akademisyenler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Proje kapsamında, üniversite ve iş dünyasının katkılarıyla, “Girişimcilik ve inovasyon yönetimi” adlı çağın gereklerine uygun yeni bir ders ve derse özel bir de akademik kitap hazırlandı.

GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜ

2014-2017 döneminde uygulanan projede, Yaşar Üniversitesi koordinatörlüğünde Almanya’dan Hohenheim Üniversitesi, Slovenya’dan Primorska Üniversitesi, Avusturya’dan Brainplus kuruluşu ve Ege İhracatçı Birlikleri ortak olarak yer alırken Ege Genç İşadamları Derneği de proje destekçisi oldu. İzmir’in ticaret ve sanayi yönünden, sağlık turizmi açısından ve en önemlisi üniversite eğitimi bakımından önemli bir merkez olmaya devam ettiğini belirten Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Kandiller de üniversite olarak girişimcilik, inovasyon, araştırma-geliştirme konularının stratejik planlarında yer aldığını vurgulayarak son olarak “Girişimcilik ve Mükemmeliyet Araştırma Merkezi” kurduklarını söyledi.