9 Mayıs 2024 Perşembe / 2 Zilkade 1445

Güzelbahçe 1. Balıkçı Barınağına neşter

Güzelbahçeliler başta olmak üzere İzmir'in dört bir yanından gelen vatandaşların balık aldığı balık satış reyonları ve restoranların yer aldığı Güzelbahçe 1. Balıkçı Barınağı yenileniyor.

İZMİR/STAR17 Nisan 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Güzelbahçe 1. Balıkçı Barınağına neşter
Güzelbahçe'de yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren 1. Balıkçı Barınağı, belediye ekipleri tarafından yenileniyor. Balık satış reyonları, manav ve restoran gibi 27 işyerinin yer aldığı 1. Balıkçı Barınağı'nda toplam bin 500 metrekarelik alan kilit parke taş ile kaplanıyor. Yağmur suyu ve balık satış reyonlarının atık sularının döküldüğü ızgara ve kanallar yapılıyor.

Sadece Güzelbahçelilerin değil, İzmir'in dört bir yanından vatandaşların balık satın almak için uğradığı 1. Liman'da yapılan düzenlemeler hakkında bilgi veren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Balık satış reyonları ve restoranların yer aldığı 1. Liman'ın ön tarafına yüzeyi sertleştirme uygulanmış renkli 800 m² lik zemin betonu yapılacak. Ayrıca mebranla kaplanacak, yağmur suyu kanalları döşenecek. Ön yüzeyde wash beton yapılacak. Cadde ile işyerlerinin arasında kalan kaldırıma süs bitkileri dikilecek. Caddeden limana dört ayrı noktadan giriş merdivenleri konulacak. Engelliler için de bir adet engelli rampası yapılacak. Barınağın önündeki gölgeliğin üzeri yenilenecek, direkler kompozit kaplama olacak. Işıklandırma sistemi tamamen yenilenecek. Bu sayede esnafımız vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verecek" diye konuştu.