Psikiyatri Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Şeref Abdurrahman Gülseren, "Kliniğimizde bulunan hastalar ev rahatlığı ve konforunda tedavi olmaktadır. Tüm hastalarımıza Halk Eğitim Müdürlüğünden gelen öğretmenler vasıtasıyla sanat alışkanlıkları kazandırmaya çalışıyoruz. Sanatsal etkinlikler, hastalarımızın tedavilerine olumlu katkı sağladığı gibi iyileşme sürelerini de kısaltmaktadır" dedi.
Önceleri tedavi ve ilaç alımı dışında hastalara yönelik herhangi bir etkinliğin düzenlenmediğini dile getiren Doç Dr. Gülseren, hastaların her gün hobi saatlerinde sanatsal alışkanlık kazandığını ve çarşamba öğleden sonra da hastalara yönelik birtakım etkinlikler düzenlendiğini söyledi.
TATLI ÇARŞAMBA
Doç Dr. Gülseren; Çarşamba günleri hastaların günlük yaşamlarında kullandıkları el becerilerini kaybetmemek ve motivasyonlarını arttırmak için; kek, börek ve pasta gibi ürünler yaptığını, hastalar tarafından yapılan bu ürünlerin, tüm servis ekibine ve hastalara ikram edildiğini belirtti. Ayrıca çarşamba günü öğleden sonra tedavi ekibince planlanmış şiirlerin, fıkraların, bilmecelerin okunduğunu, koro gösterileri, tiyatro veya grup oyunlarının sunulduğunu ifade eden Gülseren, "Her hafta çarşamba günü gerçekleştirilen bu organizasyonlara biz 'tatlı çarşamba' diyoruz. Haftalık yoğunluğun giderilmesi için eğlenceli ve bir o kadar da dinlendirici olan bu etkinlikler her hafta çarşamba öğleden sonra gerçekleştirilmektedir" diye konuştu.
EL BECERİLERİ İYİLEŞME SÜRECİNE KATKI SAĞLIYOR
Psikiyatri kliniğinde ders veren Resim Öğretmeni Devrim Yüksel; resim çalışmalarının hastalar arasında grup dayanışmasının oluşmasına ve özgüven duygularının gelişmesine katkı sağladığını vurguladı. Yüksel; resim yapmaya başlamadan önce birbiriyle tartışan hastaların, bu el becerisini öğrendikten sonra daha iyi iletişim kurduğuna dikkat çekti.
El sanatları öğretmeni Nurten Özüzeybek ise, "Hastalarımız bu etkinliklerde yer alma konusunda çok istekliler. Zamanla verdiğimiz eğitimin onların iyileşme süresine katkı sağladığını derslerim sırasında gözlemledim" şeklinde konuştu.
Öğretmenler, bu etkinlikler ile yaklaşık 30-35 gün içinde, hastaların, sanatsal yeteneklerinin ortaya konulduğunu vurguladı.