İZMİR/STAR
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji biriminde, Ege bölgesindeki devlet hastanelerinde ilk defa kullanılan hipertansiyon hastalarını tedavi etmek amacıyla 'Renal Denervasyon' operasyonu gerçekleştirildi. Bu tedavi yöntemi ile hastaların hipertansiyonları kontrol altına alınıyor ve hasta hastanede yatış yapmadan iyileşiyor.
EGE BÖLGESİNDE BİR İLK
Radyoloji Uzmanı Volkan Çakır; 'Renal Denervasyon tedavisinin çoklu ilaca rağmen hipertansiyonu kontrol altına alınamayan hastaların tedavisinde uygulanan yeni bir yöntem olduğunu bildirdi. Çakır; Yüksek tansiyona sebep olan böbrek atardamar çevresindeki sinir ağının belli bir oranda yakma esasına dayanana operasyonun, Ege bölgesindeki bir ilk olduğunu vurguladı.
TEDAVİNİN AVANTAJLARI
Çakır; anjiyografi ünitesinde girişimsel radyoloji hekimleri tarafından yapılan operasyonun; tedavi edici oranının yüzde doksan ya da doksan beş olduğunu, hastayı ilaca bağlı olarak yaşamaktan kurtardığını, tansiyonu kontrol altına aldığı için etkin bir tedavi yöntemi olduğunu, işlem sonrası hastanın taburcu edildiğini ve operasyonun anestezi ekibi ile birlikte yapıldığından hastanın ağrı şikâyeti almadığını belirtti.
Ege bölgesinde bir ilk olan bu operasyon, Radyoloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Orhan Oyar, Uzman Doktor Volkan Çakır ve Uzman Doktor Emrah Akay tarafından gerçekleştirildi.