25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İşaret Dili Öğrenen İlk Sağlık Müdürü İzmir'de

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz ve beraberindeki 24 sağlık çalışanı işaret dili eğitimi aldı. Bugüne kadar 60 resmi kuruma işaret dili eğitimi verdiklerini dile getiren İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticiler Derneği Genel Başkanı Zeki Buzgan, 'Bizler dernek olarak tüm kamu kurumlarına ve gönüllülere ücretsiz olarak işaret dili eğitimi veriyoruz. İlk kez bir müdür işaret dili eğitimi aldı. Dilerim tüm müdürlerimiz aynı hassasiyeti gösterir' dedi.

GÖKÇE KIRTILOĞLU26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İşaret Dili Öğrenen İlk Sağlık Müdürü İzmir'de
İzmir'de kamu kurumu personellerinin de aralarında bulunduğu 2 bin kişiye işaret dili eğitimi veren İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticiler Derneği tarafından İzmir İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına 120 saatlik işaret dili eğitimi verildi. Eğitime katılanlar arasında yer alarak Türkiye'nin işaret dili bilen ilk kurum müdürü olan İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz ve 24 personeli düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Her kesimden vatandaşa ulaşmak amacıyla işaret dili öğrendiklerini söyleyen Türkyılmaz, "İzmir Sağlık Müdürlüğü olarak başlattığımız işaret dili eğitimi ile diğer kurumlara örnek olacağız. Sağlık hizmeti almak için başvuran hiçbir vatandaşımızın kendini anlatamama gibi bir durumda olmasını istemiyoruz. Haftada iki gün Ayşe hocamız liderliğinde eğitim aldık. Bu eğitime ihtiyacımız vardı. İşaret dili öğrenerek bize herkesin ulaşabilmesini sağlayacağız. Öğrendiklerimizi unutmamak adına tekrar da yapacağız. Hayatımda en çok tatmin yaşadığım eğitim bu oldu" şeklinde konuştu.

İŞİTME ENGELLİLER EŞİT HİZMETE SAHİP OLMALI
İşaret dili tercümanlığı ve eğitmenliğinin yanı sıra İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticiler Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Devrim Ayşe Gürbulak ise, müdürlükte herkesin işaret dilini öğrenmek için elini taşın altına koyduğunu vurguladı. Gürbulak, sözlerini şöyle sürdürdü: 'İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bu alanda örnek oldu. İlk kez bir kurum müdürü işaret dili eğitimi aldı ve yönetim olarak elini taşın altına koydu. İşitme engellilerin en büyük sorunu iletişim ve diyalog kurmak. Bu sorun onlara sinir ve agresiflik olarak geri dönüyor. Sağlık, bu kişilerin bir an önce hizmet almak istediği bir alan. İşitme engelliler diğer vatandaşlarla eşit yükümlülüklere sahipse eşit hizmete de sahip olması gerekiyor. Bu eğitimler sayesinde kurumlara gelecek işitme engelli vatandaşlar tercüman bekleme gereği duymadan hizmet alabilecekler"