23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

İzmir eğitime öncülük yapıyor

“Öğrencilerimizin güvenli ve mutlu bir şekilde okula gelmelerini öğütlüyoruz” diyen İzmir Milli Eğitim Müdürü Yahşi, “Öğretmenlerimizin de onları her gün güler yüzle karşılamalarını istiyoruz” diye konuştu.

24 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İzmir eğitime öncülük yapıyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da gelişmelerine sağlamak için harekete geçti. Her yaş grubundan öğrencinin faydalanacağı, sıra dışı çalışmaları hayata geçiren müdürlük yetkilileri, hem öğrencilerin gelecekle ilgili doğru seçim yapmaları için onlara yol gösterecek hem de kendilerini geliştirerek yeni projeler üretmelerine zemin hazırlayacak.

Projeler kapsamında, çalışma yaşamını merak eden öğrencilerin, mesleğinde belli bir kariyere ulaşmış ünlü isimlerle bir araya gelmesini isteyen müdürlük yetkilileri, ‘Kariyer Sohbetleri’ düzenleyecek. 

İzmir’in 30 ilçesinde düzenlenecek sohbetlerde öğrenciler, farklı sektörden temsilcilerle bir araya gelecek ve merak ettikleri her şeyi sorma imkanı bulacak. Bunun yanı sıra İzmir’de; fen, sosyal bilimler ve anadolu lisesi öğrencileri ile yapılması planlanan “İlham Veren Buluşmalar’’ projesi ile öğrencilerin kendilerini keşfetmelerini sağlanacak. Başarıları ve vizyonları ile topluma örnek olmuş kişiler, öğrencilerle bir araya gelecekler.

İYİLİK KARTLARI ELDEN ELE

“İyilik Gönüllüleri” projesi ile de öğrenciler; topluma karşı sorumluluk duyan, pozitif düşünme becerisine sahip, çevresiyle olumlu ilişkiler kurabilen iyiliksever bireyler olarak yetiştirmek hedefleniyor. 30 ilçeden belirlenen iki ilkokul,iki ortaokul ve bir lisenin okul müdür yardımcılarının katılımı ile İl Milli Eğitim’de proje tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapılacak. Okul idarecileri ‘’iyilik gönüllüleri’’ kartlarını okullarında öğrencilere vererek  projeyi başlatacak.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir’in eğitim anlamında çalışmalara öncülük ettiğini belirterek, yapılması planlanan projelerle öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerini daha ileriye götürmeyi hedeflediklerini söyledi. Yahşi, «Biz, öğrencilerimizin güvenli ve mutlu bir şekilde okula gelmelerini, öğretmenlerimizin de onları her gün güler yüzle karşılamalarını istiyoruz” dedi. 

MAĞDURİYET OLMAYACAK

Öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatleriyle ilgili de bilgi veren Müdür Yahşi, «Öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmamaları için ilk dersin başlama saati valiliklerce belirlenecektir hükmüyle kaymakamlıklarımıza saatleri belirlemeleri yönünde talimat verildi. Kaymakamlıklarımız da çocuklarımızın gündüz karanlığında yola çıkmamaları için saatleri okulların özelliklerini de göz önünde bulundurarak düzenledi. Herhangi bir mağduriyet oluşmaması için çocukların okula giriş saatleri genellikle 8’den sonra olmak üzere belirlendi” dedi.

SERVİSLERLE İLGİLİ YENİ ÇALIŞMA

Okullara hizmet veren servislere ilişkin yeni bir çalışmanın başlatıldığını dile getiren Müdür Yahşi, “Biz de bu ilgili yönetmelikler çerçevesinde gerekli olan planlamamızı yapıyoruz. Gerek teftiş birimimiz gerekse İlçe Milli Eğitim ve Okul Müdürlüklerimiz tarafından bu denetimlerimiz sıklaştırıldı. Servis, kantin ve okul güvenliği konusunda eğitimler planlanmaktayız. Okul Güvenliğiyle alakalı İçişleri Bakanlığının ilgili genelgesi doğrultusunda 93 okulumuza güvenlik kameraları takıldı. Diğer okullarımızda da bu konuda çalışmalar sürdürülürken ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halindeyiz” diye konuştu.

DENETiMLER YAPILDI

“Okullarda gerek gıda zehirlenmeleri gerek sağlıksız besinlerin satılması gerekse de temizlik konusundaki sıkıntıları gidermek adına Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile 2016-2017 eğitim öğretim yılında yürürlüğe giren genelge ile önleyici çalışmalar başlatıldı. Okul denetim komisyonları tarafından hazırlanan Kontrol ve Denetim Formları eğitim öğretim yılının başından denetim tarihine kadar her ay düzenlenip incelenerek doldurulacaktır. Uygun olmayan hususlar, İl ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirilmişse belgesi istenir ve denetleme yapılır.”