20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kornea Bağışı’na İçten Gelen Ezgiler

Korneanın Sesi, Foça Açık Ceza ve İnfaz Kurumu’nda sıcak söyleşi eşliğinde bir konser verdi.

İZMİR/STAR27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kornea Bağışı’na İçten Gelen Ezgiler
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Organ ve Doku Bağışı çalışmaları kapsamında Ege Üniversitesi işbirliği ile Foça Açık Ceza ve İnfaz Kurumu’nda bir konser gerçekleştirdi. Konsere İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, Ege Üniversitesi Başhekim Yardımcısı ve Göz Bankası Sorumlusu Prof. Dr. Sait Eğrilmez ile ekibi, İl Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Ayhan İzzetinoğlu, Dr. Hakan Bayrakçı, Foça Açık Ceza ve İnfaz Kurumu yöneticileri, organ nakli koordinatörlüğü çalışanları ve hükümlüler katıldı.
Organ bağışlayacak algıya erişmenin önemine değinen Bediha Türkyılmaz, bu çabalara gösterdikleri duyarlılıktan dolayı İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’a, Prof. Dr. Sait Eğrilmez ile ekibine, cezaevi yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Prof. Dr. Sait Eğrilmez de konuşmasında, “Ömrünü Kornea farkındalığına adamış bir müzik grubuyuz. Bizleri organ bağışına gönül vermiş, duyarlı insanlarla buluşturduğunuz için teşekkür ederiz.” dedi.
Kornea Bağışı farkındalığına dikkat çekmek amacıyla 2009 yılından beri, kornea nakil yapan hekim, (Prof. Dr. Sait Eğrilmez, bağlama) kornea nakli olan hasta, (Cem Cansız, bağlama) görme engelli kornea bağışçısı, (Eyüp Sultan Aylar, kaval) ve (Özgün Düzgün, gitar) şeklinde bir araya gelen Korneanın Sesi grubu hakkında bilgiler içeren kısa bir belgesel film gösterimi ile dinletiye başladı. Görme engelli halk ozanımız Aşık Veysel’den türküler söyleyen grup, dinleyicilerden büyük alkış aldı.