25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kuşadası Ticaret Odası'nda Eğitim Çalışmaları

Üyelerine yönelik eğitimlere önem veren Kuşadası Ticaret Odası'nda eğitimler hız kesmeden devam ediyor.

ZAFER HACISALİHOĞLU22 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kuşadası Ticaret Odası'nda Eğitim Çalışmaları
Sertifikalı ve sertifikasız eğitimlerin yıl boyunca devam ettiği Kuşadası Ticaret Odası'nda son olarak üyelere yönelik “Marka Yaratma ve Markalaşma Stratejileri Eğitimi ve Farkındalık Faaliyetleri” eğitimi gerçekleşti.
 
KUŞADASI TİCARET ODASI ÜYELERİ MARKALAŞMA YOLUNDA EĞİTİM ALDI
MARKAYDER (Markalaşma, Yenilikçilik ve Kalite Derneği) tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansına sunulan, Kuşadası Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası, Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Ticaret Odası'nın ortağı olduğu “MARKA YARATMA VE MARKALAŞMA STRATEJİLERİ EĞİTİMİ ve FARKINDALIK FAALİYETLERİ” projesi 2014 yılı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.
 
Proje kapsamında ilk eğitim 17 Ekim 2014 tarihinde Kuşadası Ticaret Odası'nda verildi. Markalaşma, Yenilik ve Kalite Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Peri Banu NEMUTLU tarafından Proje hakkında ve MARKAYDER hakkında verilen bilginin ardından, Tritech Patent, Marka, Danışmanlık firmasından Genel Müdür Zeliha ÖZSOY ve Marka Vekili Burçin Başoğlu ARSLAN tarafından Kuşadası Ticaret Odası üyelerine Markalaşma Yolunda neler yapmaları gerektiği konusunda ayrıntılı
bilgiler verildi.
 
Ayrıca eğitim boyunca üyeler, ulusal ve uluslararası markalaşma faaliyetleri, işletmelere yönelik marka yaratma süreçleri, firma içi marka stratejilerinin oluşturulması, markanın korunması, marka aleyhine açılacak davalar, marka ile kurumsal kimlik kazandırılması ve markanın reklam boyutu konularında da bilgi aldılar ve eğitmenlere kendi markaları, marka başvuruları, marka stratejileri hakkında sorular yönelttiler.
 
EĞİTİMLERDEN BİNLERCE KİŞİ YARARLANDI
Kuşadası Ticaret Odası'nda yıl boyunca devam eden eğitimlerden binlerce kişi yararlandı. Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde, Hijyen Yönetmeliği kapsamında düzenlenen hijyen eğitimlerinde, yaklaşık 7 bin kişi eğitim aldı. Oda bünyesinde düzenlenen bir başka alınması zorunlu eğitim, Sertifikalı İlk Yardım Eğitimleri de halen devam etmekte olup, bugüne kadar 280 kişi İlk Yardımcı Sertifikası almış bulunmakta. Kuşadası Ticaret Odası'nın düzenli olarak sürdürdüğü eğitimlerden 2009-2014 yılları arasında,” sertifikalı 2603-kişisel, sektörel 962 - panel, konferans, toplantı 2361” olmak üzere toplam 5 bin 926 kişi eğitim almış bulunuyor.