ASKON İzmir Şube ofisinde gerçekleşen programda konuşan Mahmut Toptaş hoca güncel hayattaki yaşanan olayları örnekleyerek akıcı bir konferansla birlikte oldu. Toptaş “İnsanlar Kur’andan hayatın tüm sırlarını öğrenebilirler, yeter ki okumasını ve anlamasını bilsinler, zira bu yüce kitapta ne eksik ne de fazla hiçbir şey barınmamaktadır. Mutluluğun sırrı ona yapışmak ve onu hayatın merkezine almaksa, mutsuzluğun ve badbahlığın kaynağı da ondan uzaklaşmak ve onu hayatın karanlık noktalarına itmek ile olur. Meal okumak çok güzel olmakla beraber yeterli bilginin kişiye aktırılmasını sağlamaz. Meal okumalarını farklı kaynaklardan (Tefsir kitaplarından) yararlanarak anlamaya çalışmak hatta fıkıh ve Hadis külliyatlarını da bunun içine katarak zengin bir arka plan ile meal okumaları oldukça faydalı olacaktır.”dedi
Konuşmasının devamında “Zira bizim ülkemizde ki insanların "ben ateistim" diyenlerin bile hayatının yüzde kırkı İslam'cadır. Anasının babasının ve çevresinin vurduğu bir damga var. Onun için bu memlekette "ben inanmıyorum" diyen insanımız bile yüzde kırk İslam'ca yaşar. Onun için biz zaten insanların içlerindeki bu fıtri duyguyu uyandırmak için onların kapsına gideceğiz.
Bir de bu iş yapılıyor memleketimizde çok şükür. Ben hemen hemen elli yılı biliyorum. Elli yıl içinde nelerin yapıldığını bilirim. Çok büyük gelişmeler var. Allah bu milletten razı olsun..” dedi.
Programın sonunda konuşan ASKON İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan “Mahmut Toptaş’ı ASKON İzmir Şubesinde ağırlamak bizi ziyadesiyle mutlu etti ve onur duyduk, ASKON bir iş adamları derneği İslami da ticaret ahlakıyla bizleri engin bilgileriyle aydınlattığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.