19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Nazmi Kalyoncu, “Bu Oyunu Bozacağız”

Ak Parti Karabağlar İlçe Kadın Kolları, Birsen Türkoğlu başkanlığında yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Her zaman ki yoğun katılımı ve gündemiyle gerçekleşen toplantıya, Ak Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Nazmi Kalyoncu’da katıldı. Nazmi Kalyoncu gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İZMİR/STAR30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Nazmi Kalyoncu, “Bu Oyunu Bozacağız”
Yıllardır bu tür oyunların çeşitli versiyonlarını gördüklerini söyleyen Kalyoncu, “Ben üniversiteyi 1980’de bitirdiğim dönemde ihtilal oldu. Bu ihtilal öncesinde İnsanları birbirlerine kırdırdılar ki herkes “bir asker gelsin de başımız rahatlasın” deme noktasına geldi. Ama ben o gün çok üzülmüştüm çünkü biliyordum bundan sonra gelecek aşamaları. Türkiye jeopolitik yapısı itibari ile dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir coğrafyada. Abdülaziz’in kollarını keserek ölüme terk edenler, Abdülhamit’i tahttan indirenler, Menderes’i ipe götürenler, Özal’ı zehirleyenler kimlerse bugün de Başbakanımıza yapmak istedikleri şey budur. Ama Allah’ın izniyle bu milletin duruşuyla buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“HEDEF HALKBANKASI VE BAŞBAKANIMIZ”
Bu kez gerçekleşen operasyonun çok farklı bir boyutu olduğunu da öne süren Kalyoncu, “Biz bu söylemlerle, yanlış bir şeyler varsa bunların üzerini örtmek gibi bir eylem içerisinde asla olamayız. Sayın Başbakanımız da ilk günden itibaren defalarca bunu söylemiştir. Ancak görüyoruz ki, bir savcı bildiri dağıtıyor (hukuk normları açısından böyle bir şey olamaz) ve esas hedefin Halk Bankası olduğunu birkaç gün içerisinde gördük. Kuzey Irak bölgesi, Çin ve Hindistan, İran ile yapmış olduğu ticareti Halk Bankası üzerinden geçiriyor. Fakat şimdi başka bir banka arayışına girmişler. Tüm bunları yapanları tebrik ediyoruz. Hukuk adına yaptıklarını söylüyorlar, kılıfları da çok manidar. Ama bu aşamada özellikle belirtmek istiyorum ki bizimle beraber yol arkadaşlığı yapmış tırnak içerisinde cemaat diye adlandırılan kardeşlerimizle bizim bir problemimiz yoktur. Bizim problemimiz cemaati kullanarak uluslar arası ajanlara yem olanlardır, Uluslar arası istihbarat örgütlerine alet olanlardır. Bizim problemimiz bunlarla. Diğerleri bizim kardeşimizdir” diye konuştu.